Subota 03.05.2014.
17:12
Beta

Uhapšen Pink Panter iz Srbije

Uhapšen četvrtii član grupe plačkaša poznatije kao Pink Panter 

Radio prenosi da je uhapšeni 26-godišnjak četvrti uhvaćen u Grčkoj iz te bande specijalizovane za pljačku juvelirskih radnji.

Ta grupa je prema navodima policije učestvovala u tridesetak krađa nakita i automobila u Grčkoj, ukupne vrednosti od oko 550.000 evra.

Hapšenje poslednjeg člana ove grupe od četiri plajčkaša izvršeno je u petak popodne, a objavljeno danas. Uhapšeni je pokušao da se odupre policiji, ali je savladan, dodaje radio.

U njegovim džepovima i u stanu u kojem je živeo nađeni su falsifikovana lična karta i vozačka dozvola iz Bugarske, imitacija pištolja i "fantomka".

Uhapšeni će po hitnoj proceduri biti izvedeni pred krivičnog tužioca u Atini.

Grupa "Pink Panter", kako se procenjuje, ima oko 220 članova, a pripadnici su pretežno sa prostora bivše Jugoslavije. Ta kriminalna organizacija dobila je reputaciju profesionalnih kradljivaca, jer napada luksuzne juvelirnice u celom svetu. Procenjuje se da je banda ukrala nakit vredan 250 miliona evra u poslednjih deset godina.

Ime su dobili od britanskih policajaca posle jedne pljačke u Londonu 2003. godine. Tada su ukrali dijamant i sakrili ga u kremi za lice, kao u jednom od humorističkih filmova "Pink Panter" reditelja Blejka Edvardsa, s Piterom Selersom u glavnoj ulozi inspektora Kluzoa.

2024 © - Vesti online