Subota 03.05.2014.
13:02
mozzartsport.com

Zvezda zove Piksija u pomoć

 Dragan Stojković Piksi
 

Dugovi su godinama gomilani, pa je Crvenoj zvezdi značajno sužen prostor za manevar, a Evropska fudbalska federacija kao da je izgubila strpljenje za izgovore koje već nekoliko sezona dobija iz Beograda. Ipak, crveno-belima ne preostaje ništa drugo no da nastavi sa zalaganjima da Uefu ubedi da joj i ovaj put progleda kroz prste i dozvoli joj da i sledeće sezone igra u Evropi, a u toj nameri spremila je i novog aduta.


Naime, potpredsednik Zvezde Slaviša Kokeza je, prema saznanjima "Mocart sporta", predložio da uprava kluba iz Ljutice Bogdana kontaktira i bivšeg predsednika Dragana Stojkovića, koji bi snagom autoriteta trebalo da pokuša da omekša stav starog prijatelja Mišela Platinija.


Podsetimo, Zvezda će svoju odbranu izneti 6. maja u Nionu gde bi evropske moćnike morala da ubedi da je napravila ostvariv plan za vraćanje dugova bivšim igračima i trenerima, te drugim klubovima. Od ranije je poznato da je najveća prepreka obaveza prema Radu (1,7 miliona evra za transfere Luke Milivojevića i Aleksandra Pantića), a da veliku omču oko vrata predstavlja i dug prema Gžegožu Bronovickom (600.000 evra).


Jasno je da će crveno-beli teško skupiti toliki novac u ovako kratkom periodu, a čak i da uspe mogla bi da bude kažnjena ako se utvrdi da je u prošlosti fingirala finansijske izveštaje. Otud i ideja da se u celu priču umeša i popularni Piksi i da se po starom srpskom običaju pomilovanje pokuša izdejstvovati “preko veze”. Uostalom, lobiranja je uvek bilo u Nionu.


Inače, pojedini članovi Zvezdinog Upravnog odbora su na tom sastanku (prisustvovao mu je i generalni sekretar FSS Zoran Laković) digli su glas protiv Stojkovićevog “angažovanja”, ali je na kraju preovladao stav da je bolje iskoristiti sva raspoloživa sredstva. Piksijev “zadatak” bi bio da Platiniju pojasni koliko je teško preživljavati u srpskom fudbalu, a posebno da bi odsustvo sa međunarodne scene dodatno otežalo napore uprave da klub postavi na zdrave osnove.


Pristane li peta Zvezdina Zvezda na takav vid saradnje svakako bi značajno popravila imidž u crveno-beloj javnosti. Podsetimo, upravo su Stojkovića pojedinci iz kasnijih uprava označili kao glavnog krivca za početak Zvezdinog propadanja, a špekulisalo se i da bi mogao da završi pred sudom zbog transfera Vladimira Stojkovića u Nant. Takve tvrdnje nisu potvrđene.

2024 © - Vesti online