Subota 03.05.2014.
09:30 >> 14:59h
Beta

U Kramatorsku poginulo 10 osoba

U sukobima između profederalnih aktivista i ukrajinske vojske poginulo 10 civila
 
15:00 - Ukrajinska vojska okupirala je Kramatorsk, a profederalni aktivisti pod kontrolom drže još samo trg u centralnom delu grada, izjavio je neimenovani pripadnik snaga samoodbrane iz Kramatorska. Prema njegovim rečima, "ukrajinske bezbednosne snage pucaju na svakoga, uključujući i civile", ističući da je ubijeno deset osoba. On je istakao da pripadnici profederalnih snaga veruju da vojska namjerava da ih "odseče, kako bi tokom noći napali Slavjansk".
10:50 - Šef policije u Odesi pozvao je na smirivanje situacije u tom gradu gde je u nasilju u petak stradalo više od 40 ljudi.
10:30 - Više od deset osoba je ubijeno, a oko 40 je ranjeno kada su pripadnici radikalne ukrajinske organizacije "Desni sektor" pucali na civile u naselju Andrevka u predgrađu Slavjanska, izjavio je gradski zvaničnik Vjačeslav Ponomarev. Prema pojedinim izveštajima, civili su formirali ljudski lanac da bi zaštitili svoje naselje od pripadnika organizacije krajnje desnice.

"Tokom prošle noći, na našoj strani je poginulo deset osoba. Svi poginuli, bili su

nenaoružani civili", rekao je neimenovani zvaničnik ruskoj novinskoj agenciji "RIA Novosti".

On je istakao da je 30 osoba ranila ukrajinska vojska.

Napad na Kramatorsk počeo u petak veče i, prema ranijim izveštajima, jedan pripadnik samoodbrambenih snaga je poginuo, a devet je ranjeno.

Vršilac dužnosti ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsen Avakov upozorio je ranije da će vojna operacija u Kramatorsku danas biti nastavljena, ističući da je vojska već preuzela televizijski toranj.

"Aktivna faza operacije biće nastavljena. Nećemo se zaustaviti", rekao je Avakov i dodao da su uništena dva kontrolna punkta profederalnih aktivista nedaleko od aerodroma u Kramatorsku.

Pročitajte još:

Sukobi na istoku Ukrajine se ne smiruju

* Nastavljaju se sukobi u Ukrajini

* Rat u Slavjansku, pale prve žrtve!

* Pakao u Odesi: Najmanje 38 mrtvih!

2024 © - Vesti online