Petak 02.05.2014.
13:35
Beta

Stojanović: Mislim da smo uspeli da smanjimo tenzije

Slaviša Stojanović
 

"Pravo na kiks više nemamo i u tom pravcu razmišljamo o predstojećoj utakmici, uz dužno poštovanje prema ekipi Rada. Naš cilj je dobro poznat i svi smo usredsređeni samo na to", rekao je Stojanović na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde, uoči sutrašnje utakmice sa Radom.

Zvezda je u prošlom kolu izgubila od Partizana sa 1:2, čime je "večiti" rival prišao na tri boda zaostatka na tabeli.

"Proteklu nedelju smo iskoristili za smanjivanje bilo kakvih tenzija i mislim da smo uspeli u tome. Takve stvari se dešavaju i sada moramo da pokažemo još veću stabilnost. Kada znaš šta želiš, ništa ne može da te omete na tom putu", rekao je on.

Fudbaleri Zvezde su u utakmici sa Partizanom promašili dva penala, što je ukupno sedam od 11 izvedenih ove sezone.

"Voleo bih da je drugačije, ta brojka je zapanjujuća. Kako smo u nečemu dobri, tako smo po ovom pitanju katastrofalni. Radimo na tome, ali jedno je trening a drugo psiha igrača u tom trenutku", naveo je Stojanović.

Prema njegovim rečima, Abiola Dauda najverovatnije zbog povrede neće igrati do kraja sezone, dok je u utakmici sa Radom neizvestan nastup kapitena Nenada Milijaša.

"Milijaš je dobio udarac u nogu na treningu, baš je nezgodno i ružno je izgledalo kada je skinuo kopačku. Dva dana mu je bila otečena noga i videćemo da li će biti u sastavu", rekao je trener crveno-belih.

Štoper Zvezde Dejan Kelhar rekao je da njegova ekipa u preostale četiri utakmice do kraja šampionata mora da pokaže karakter.

"Znamo šta očekujemo i šta bi trebalo da uradimo. Poštujemo svaku ekipu, ali se nadam da ćemo ispuniti svoj cilj. Svesni smo šta smo imali u rukama i sada moramo da pokažemo karakter do kraja i svaku utakmicu 'izguramo' kako treba", rekao je Kelhar.

Utakmica 27. kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Rada igra se sutra od 19.30. Zvezda je prva na tabeli sa 62 boda i ima tri više od Partizana, dok Rad sa 25 bodova zauzima 14. mesto, koje vodi u baraž za opstanak u ligi.

2024 © - Vesti online