Petak 26.03.2010.
10:42
Tanjug

Argentina traga za Šarićevim saradnicima

Zbog iste sumnje poternica je raspisana i za Nenadom Novakovićem(36) iz Hrvatske. Poternica je raspisana na zahtev policije Argentine koja ih optužuje da su, zajedno sa Šarićevom grupom učetvovali u švercu kokaina iz Južne Amerike u Bar, odakle je droga prebacivana u Srbiju i Zapadnu Evropu.

Foto: Arhiva
 


Crnogorska policija uhapsila je Sekularca početkom februara u Podgorici, na zahtev Srbije, zajedno sa Pljevljakom Goranom Sokovićem, ali su obojica oslobođeni nakon isteka zakonom dozvoljenog pritvora zbog nedostatka dokaza.


U okviru akcije "Balkanski ratnik" Laban je saslušan u policiji u Beranama, ali ni on nije zadržan iz istog razloga.


Za umešanost u šverc velike količine kokaina osumnjičen je i Draško Vuković, koji je takođe saslušavan u policiji u Pljevljima.


Tokom akcije "Balkanski ratnik" od 15. oktobra 2009. godine uhapseno je 12 osoba, od kojih osam u Srbiji. Ubrzo nakon njihovog hapšenja policija u Argentini pronašla je u jednom stanu u Buenos Ajresu 492 kilograma kokaina, a pod sumnjom da su umešani u šverc te droge u Evropu uhapšeni su Hrvati Marko Pandrc i Igor Stjepović.
Za šverc kokaina iz Južne Amerike osumnjičeni su Boško Nedić, Miroslav Jeftić i Darko Tošić iz Srbije.


Prvoosumnjičeni Darko Šarić, za kojim je "crvena" poternica Interpola raspisana 21. janurara, tog dana je pobegao iz Crne Gore privatnim avionom jednog poznatog crnogorskog biznismena, piše podgorička štampa.

2024 © - Vesti online