Četvrtak 01.05.2014.
11:19
Beta

Novo radno vreme za državnu upravu

Radno: Vlada zasedala i na Međunarodni praznik rada
 

Kako je saopšteno nakon sednice Vlade Srbije, odluka o novom radnom vremenu doneta s ciljem postizanja bolje i efikasnije organzacije radnog vremena.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Uredbu o načinu korišćenja službenih vozila koja koriste organi državne uprave, drugi državni organi i javne agencije.

Uredbom je propisano da pravo na službeno vozilo visoke klase na stalnom korišćenju imaju predsednik Republike, predsednik Skupštine, predsednik i potpredsednici vlade, predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog kasacionog suda.

Takođe, propisan je način racionalnog korišćenja službenih vozila kako bi se postigle maksimalne uštede i obezbedila efikasnost u radu.

Vlada Srbije je donela zaključak kojim se Projekat uređenja dela priobalja Beograda - "Beograd na vodi", utvrđuje kao projekat od značaja za Srbiju.

Usvojen je i Predlog zakona o izmeni zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i upućen Narodnoj skupštini na razmatranje po hitnom postupku.

Za generanog sekretara vlade imenovan je Novak Nedić, a za generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

2024 © - Vesti online