Četvrtak 01.05.2014.
00:02
mozzartsport.com

Liga šampiona: Madriđani za titulu!

 Slavlje fudbalera Atletiko Madrida
 

Prvi put u istoriji Lige šampiona igraće se madridsko finale. Posle Reala, kartu za finale gotovo na jednako spektakularan način je overio i Atletiko, koji je savladao Čelzi posle velikog preokreta na Stamford Bridžu - 1:3 (1:1).

Šok za goste u 36. minutu! Akcija je krenula od Ivanovića, Vilijan je odlično prošao kroz trojicu igrača, a Aspilikueta našao slobodnog Toresa, koji je topovski opalio, usput očešao i Godina, pa mladi Belgijanac nije mogao ništa. 

Činilo se da je takva situacija bila idealna za Murinjovu taktičku postavku, ali se dogodilo ono čemu se Portugalac nije nadao. Njegovi defanzivci su očajno odreagovali u 44. minutu, dopustili su da povratna lopta Huanfrana pođe celom dužinom kroz peterac, a na drugoj stativi je odlično bio postavljen Adrijan.

Taj pogodak je potpuno promenio tok meča, Murinjov Čelzi taj rezultat nije vodio u Lisabon, pa se ubrzo na terenu našao i Samjuel Eto, ali je samo nekoliko minuta kasnije Stamford ponovo potpuno utihnuo. Dijega Kostu je u 60. minutu na ivici kaznenog prostora nesmotreno srušio Eto, Ricoli nije imao ni najmanju dilemu, a fenomenalni golgeter Jorgandžija se nije ni sekundu nije dvoumio da li da upravo on šutira najstrožu kaznu - 2:1.

Čelzi je poptuno izgubio konce i to je na pravi način iskoristio Arda Turan, koji je u istom napadu u 72. minutu prvo pogodio prečku, a onda iz odbitka i definitivno odveo Atletiko u finale! 

2024 © - Vesti online