Sreda 30.04.2014.
13:40
Beta

Oko 70.000 nezaposlenih na Kosovu i Metohiji

Foto: Ilustracija
 

"I ovaj Prvi maj zaposleni na Kosovu i Metohiji dočekuju u atmosferi straha, apatije i neizvesnoti. Sve je teže, jer prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u pokrajini ima oko 70.000 nezaposlenih", rekao je Milosavljević za televiziju "Most".

Milosavljević je upozorio da u "21. veku Srbi nemaju slobodu kretanja i da im je uskraćeno pravo na rad na Kosovu i Metohiji".

"O tome smo govorili pre petnaestak dana generalnom sekretaru Evropske konfederacije sindikata", rekao je Milosavljević i dodao da za bolje sutra treba preduzeti teške i bolne poteze koje je i u svom ekspozeu najavio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Neophodno je da se socijalnim dijalogom ravnomerno rasporedi teret reformi", rekao je Milosavljević i najavio da će predstavnici sindikata "Nezavisnost" i Saveza samostalnih sindikata sutra organizovati prvomajski protest.

"To će biti jedna, ne mnogo masovna šetnja. U Beograd dolaze predstavnici sindikalnih organizacija i sindikalni funkcioneri da od Trga Nikole Pašića do zgrade Vlade Srbije skrenu pažnju na brojne probleme s kojima se suočavaju zaposleni u Srbiji", rekao je Milosavljević.

Naglasio je da će to biti prilika da se pošalje poruka Vladi da su radnici u Srbiji spremni na promene i reforme, ali da to ne treba da udara samo "po njihovim leđima".

2024 © - Vesti online