Petak 26.03.2010.
03:56 >> 04:18h
Tanjug

Oslobođen vlasnik TV stanice koji je kritikovao Čavesa

Ugo Čaves

"Ne bežim iz zemlje" izjavio je po oslobađanju Giljermo Suloaga, koji je uhapšen dok se ukrcavao u privatni avion da bi, kako je naveo proveo uskršnje praznike na Karibima, prenela je agencija Rojters.


Vlasnik jedine venecuelanske TV stanice koja ima kritički odnos prema predsedniku Ugu Čavesu, uhapšen je jer je navodno kritikovao vladu i šefa države na jednom međunarodnom medijskom forumu.


Državni tužilac Luisa Ortega saopštila je da je nalog za hapšenje Giljerma Suloage, vlasnika tv stanice "Globovižn", izdat zbog komentara u kojima je napadao predsednika.
Ortega je navela da tužilaštvo istražuje Suloagu zbog izjava koje je navodno izneo tokom nedavnog sastanka Međuameričke novinarske organizacije (IAPA) u Arubi.


Suloaga je tada govorio o ograničenjima građanskih prava u Venecueli, a navodno je izjavio i da je šteta što je propao državni udar 2002. godine protiv Čavesa.
Suloaga je izjavio da su ga agenti vojne obaveštajne službe uhapsili na aerodromu u severozapadnoj državi Falkon.


Pre tri dana uhapšen je i opozicioni političar Alvares Pas, koji je 8. marta, baš na "Globovižnu", rekao da se Venecuela pretvara u raj za krijumčare droge i da je vlada sarađivala sa baskijskom separatističkom organizacijom ETA i kolumbijskim pobunjenicima.


Čaves je te optužbe demantovao.

2024 © - Vesti online