Četvrtak 25.03.2010.
19:45
Vestionline

Vlasinka propala, radnici protestuju

Oni kažu da dve godine nisu primili zaradu da nisu uplaćivani ni doprinosi za na zarade, zbog čega ne mogu da overe zdravstvene knjižice.

U vreme privatizacije, Vlasinka je zapošljavala 180 radnika, dok se danas kao zaposleno vodi oko 40.

Prema rečima predsednice sindikata u Vlasinki AD Ljiljane Miladinović, kolektiv je privatizovan marta 2003. godine, od kada i počinju problemi sa većinskim vlasnikom Miroslavom Jankovićem.


"Pune dve godine smo mi u štrajku. Četiri godine nam je žiro-račun u blokadi. Od decembra 2008., nemamo plate, ni pravo na lečenje. Većinski vlasnik nije investirao ni jedan dinar. Janković je upropastio Vlasinku", rekla je Miladinović.


Radnici kažu da Agenciju za privatizaciju, za šest godina nije izvršila ni jednu kontrolu Vlasinke.


Radnici su danas blokirali ulaz u pogon Vlasinke i kako su rekli neće dozvoliti da većinski vlasnik uđe u krug fabrike.


"Blokirali smo ulaz i ne dozvoljavamo da iko uđe, jer vidimo da rešenja sa njime nema. On sa nama ne pregovara. Ministri i Vlada bi trebala da obrati pažnju na nas jer smo i mi ljudi. Plate ne primamo, ne uplaćuju doprinose, tako da ja sa 34 godine staža nemam zdravstvenu knjižicu. Vlasnik se ne pojavljuje i samo nam poručuje da možemo da štrajkujemo koliko hoćemo", rekla je Gordana Cvetković.


Posle protestne šetnje, tročlana delegacija predala je zahtev predsedniku opštine da se privatizacija u Vlasinki što pre raskine.

2024 © - Vesti online