Ponedeljak 28.04.2014.
11:25
Beta

NBA: Toronto napravio brejk protiv Bruklina, pobeda Portlanda

Košarkaši Portlanda
 

U drugom meču igranom sinoć, Portland je posle produžetaka pobedio Hjuston sa 123:120, pa su tako došli nadomak plasmana u polufinale Istoka. Kanadsku ekipu je do pobede predvodio Demar Derozan sa 24 poena i pet skokova, dok je Kajl Lovri postigao 22. U ekipi Hjustona istakao se Pol Pirs sa 22 poena i pet uhvaćenih
lopti, dok je jedino još Mirza Teletović imao zapaženu ulogu sa 12 poena. Ekipi Toronta je ovo bila prva pobeda od 2001. godine u gostima tokom plej-ofa. Naredni meč ova dva rivala igraće se u noći između srede i četvrtka u Torontu.

Na drugom meču tokom noći bilo je dosta uzbuđenja. Hjuston je u završnici susreta imao 11 poena prednosti, ali su igrači Portlanda uspeli da dođu do izjednačenja 106:106 i odvedu meč u produžetke. U produžecima Hjuston je opet imao prednost, čak su i minut pre kraja susreta vodili sa šest poena, ali od tog trenutka Roketsi nisu postigli ni poen. Domaću ekipu predvodio je Lamarkus Oldridža sa "dabl-dabl" učinkom od 29 poena i 10 skokova, a Nikolas Batum dodao je 25. U ekipi Hjustona istakao se Dvajt Hauard sa 25 poena i 14 skokova, dok je najefikasniji bio Džejms Harden sa 28 koševa. Zanimljivo je da se tokom ove četvrtfinalne serije ova dva tima, na tri od četiri utakmice igrali produžeci. Sledeći meč igraće se u noći između srede i četvrtka.

2024 © - Vesti online