Ponedeljak 28.04.2014.
04:19
Fonet

Kacin: Srbi, bravo za novu Vladu

Jelko Kacin i novi premijer Srbije Aleksandar Vučić
 

On je istakao da se Srbija nalazi pred velikim ekonomskim izazovima, zbog čega smatra da je od ključne važnosti što je sprovodjenje strukturnih reformi postavljeno kao prioritet u ekspozeu Aleksandra Vučića.

''Brz i uverljiv napredak Srbije u pregovorima sa Evropskom unijom će pružiti odličan impuls ekonomskom oporavku i stvaranju pozitivnog imidža za strane investicije'', poručio je Kacin.

Izabrana nova (stara) Vlada Srbije

On je naglasio da vladavina prava predstavlja središnji i ključni aspekt pregovora o članstvu u EU, a novi saziv Evropskog parlamenta i Evropske komisije će pružiti svu potrebnu podršku i ekspertizu reforme pravosudja.

Konačan uspeh i rezultat ovog zahtevnog procesa zavisi od Srbije i njenih lidera, a u interesu celog Zapadnog Balkana je da Srbija što kvalitetnije i brže napreduje na tom istorijskom putu, ocenio je Kacin i dodao da Srbija može sve iznenaditi ako se potpuno posveti tom procesu.

Čestitao i Đukanović

Milo Đukanović čestitao je Vučiću izbor za predsednika Vlade Srbije, izražavajući uverenje da će novi premijer doprineti snažnom razvoju susedne zemlje.

Đukanovich je izrazio "najdublje uverenje" da će "istorijske veze, mnogostruka povezanost" Crne Gore i Srbije, crnogorskog i srpskog naroda, kao i vrednosti koje dele dve zemlje doprineti daljem unapređenju odnosa dveju država.

2024 © - Vesti online