Nedelja 27.04.2014.
09:11 >> 13:47h
Srna

"Pala" tri ukrajinska tajna agenta

Pripadnici ukrajinske specijalne antiterorističke jedinice "Alfa" uhapšeni su (i skinuti) tokom tajnog zadatka u regionu Donjecka
 

Komandant samoodbrambenih snaga "Republike Donjeck" Igor Strelkov potvrdio je medijske izveštaje da su tri pripadnika specijalne taktičke udarne grupe "Alfa" uhapšena u gradu Gorlovka u regionu Donjeck.

Prema pojedinim izveštajima, zadatak pripadnika specijalne grupe je bio da otmu jednog od lidera samoodbrambenih snaga Igora Bezlera, čija grupacija kontroliše stanicu lokalne policije u Gorlovki.

* Ukrajinci strahuju od ruske invazije

* "Opasnost od upada ruske vojske i dalje velika"

* Prorusi u Slavjansku: Uhapsili smo špijune NATO-a

Zatvorenici su odvedeni na lokaciju nedaleko od grada Slavjanska, gde je medijima pokazano njihovo naoružanje, dokumentacija i identifikacione kartice.

Tokom ispitivanja, uhapšeni su priznali da specijalna jedinica, koja se ubacila u grad, ima sedam članova.

Strelkov je istakao da će uhapšeni dobiti status ratnih zarobljenika nakon čega će uslediti pokušaj razmene za uhapšene pripadnike profederalnih snaga.

Hapšenje agenata usledilo je nakon napada na kontrolni punkt nedaleko od susednog grada Soledara, gde je grupa nepoznatih naopružanih osoba iskočila iz helikoptera i na punktu zarobila jednog od pripadnika samoodbrambenih snaga.

2024 © - Vesti online