Subota 26.04.2014.
23:43
Beta

Ružna strana derbija: Privedeno 76 osoba, povređeni i policajci

 

Beogradska policija privela je pre, za vreme i posle današnjeg fudbalskog derbija ukupno 76 osoba, od čega će 10 biti zadržano, a protiv 26 "sledi dalji rad".


Osim toga, MUP Srbije je večeras saopštio da je rasvetlio "krivično delo razbojništva" koje se danas popodne dogodilo na benzinskoj pumpi u Lazarevcu i da je u toj opštini zbog toga privedeno 27 lica.


Pre početka utakmice lakše su povređena tri policajca. MUP je saopštio da su od 76 privedenih 62 punoletnih i da je 10 njih napravilo krivično delo, a 37 prekršajno.


Navodi se i da je od dovedenih osoba oduzeto 20 baklji, 16 drvenih palica, dva noža, jedan "bokser", jedna replika pištolja i metalna teleskopska palica.


MUP je u nabrajanju incidenata na derbiju napisao i da su navijači Partizana "u više navrata pogrdno skandirali premijeru Vlade Republike Srbije".


Tu se aludira na skandiranje mandataru Aleksandra Vučića, koji je osvedočeni navijač Zvezde. Deo pristalica crno-belih na utakmicama skandira "Vučiću pederu, ne damo ti titulu", što je deo prepucavanja među navijačima "večitih".


Policija je u saopštenju navela da je pre utakmice pregledala tribine i primetila da je deo zaštitne ograde premazan lepkom, koji je uklonila ekipa Zavoda za zaštitu zdravlja.


MUP navodi i da je dobio "bezbednosna saznanja da će pripadnici navijačkih grupa pokušati da u stadionu unesu veću količinu pirotehničkih sredstava", posle čega je pretresao južnu tribinu stadiona i u toaletu pronašao 80 baklji i 80 dimnih bombi, u prostoru između juga i zapada još 64 "dimna uloška".


MUP je konstatovao paljenje baklji na severnoj i južnoj tribini, kao i paljenje stolica na severu posle utakmice.

2024 © - Vesti online