Subota 26.04.2014.
16:51 >> 20:05h
Srna

Albanci: Uništićemo Visoke Dečane

Nepoznati muškarac predstavio se kao jedan od vođa OVK i najavio napad na manastir Visoki Dečani
 

"Predstavnici kosovske policije sinoć su nas obavestili da se jednoj lokalnoj albanskoj televiziji javio muškarac koji se predstavio kao jedan od komandanata OVK i koji je rekao da će manastir danas ili sutra biti napadnut, te da televizija bude spremna da snimi uništavanje manastira", naveo je otac Janjić.

Pročitajte još:

* Grafit OVK ispisan na srpskoj svetinji

* "Koliko su srpske svetinje na Kosovu zaista zaštićene?"

On je za B92 dodao da je o pretnjama obavešten KFOR, kao i da je o tome razgovarao sa više diplomata i predstavnicima američke Ambasade u Prištini.

Otac Sava Janjić kaže i da su KFOR i kosovska policija preduzele dodatne mere bezbednosti bez obzira na to što je moguće da je reč o provokaciji.

On, međutim, ističe da svaka pretnja mora da se shvati ozbiljno imajući u vidu da je od 1999. godine manastir napadan oružjem već četiri puta.

Što nadležni ne reaguju?

Pretnje upućene manastiru Visoki Dečani o eventualnom napadu na taj hram Srpske pravoslavne crkve, samo nastavljaju agoniju koja je počela ispisivanjem grafita UČK na manastirskoj kapiji, saopštila je Građanska inicijativa Srpska.
Zabrinuti smo i zaprepašćeni zbog izostanka reakcije nadležnih, koji su već bili u obavezi da izađu u javnost sa podacima o licu koje preti da će napasti jedan manastir u Evropi u 21. veku, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online