Četvrtak 25.03.2010.
16:44 >> 18:03h
Tanjug

Otprilike se zna ko će biti novi guverner

Otprilike se zna, ali još ne otkriva ko će biti novi guverner: Mirko Cvetković
 

Cvetković je kazao novinarima u Skupštini Srbije da bi procedura za izbor novog guvernera mogla da traje dva do tri meseca, ali da će se relativno brzo znati ko će biti na čelu centralne banke.


On je naglasio da se ne oseća odgovornim za ostavku guvernera Radovana Jelašića, navodeći da mu je i sam Jelašić potvrdio da nije osećao da premijer na njega vrši pritisak.


"Imamo jako dobre i odlične odnose u ovom tranzicionom periodu, on u potpunosti želi da obezbedi stabilnost finansijsku i uopšte ekonomskog sistema", rekao je Cvetković i naveo da će Jelašić sutra prisustvovati sednici Vlade Srbije.


Komentarišući ostavku direktora Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita Aleksandra Jovića, premijer je rekao da je o tome čuo pre nedelju-dve, istakavši da to nema nikakve veze sa ostavkom guvernera Jelašića.


"Ne znam da li je to danas obelodanjeno ili je ostavka od danas, ali znam da se o tome pričalo i mislim da nema nikakve veze sa ostavkom Jelašića", rekao je Cvetković.


Upitan o smanjenju akciza na naftne derivate, premijer je naveo da predlog o tome treba da da ministarka finansija, i da će ga, ukoliko ga ministarka uputi, on podržati.

2024 © - Vesti online