Petak 25.04.2014.
14:23
Beta

Ugroženo stotinak kuća u Osečini

Kiše su u  prethodnih nedelju dana izazvale poplave širom Srbije
 

Kako je danas objavljeno na zvaničnom opštinskom sajtu (www.osecina.com), deo ugroženih porodica "bio je prinuđen da se iseljava na sigurnija mesta".

Kako je agenciji Beta danas rečeno u Odeljenju za vanredne situacije, Jadar je plavio i nizvodno ka varošici Pecka i susednoj opštini Krupanj.

Vanredna situacija je i u opštini Mionica, gde su bujični potoci oštetili lokalne puteve, a veliku količinu vode sa okolnih brda nije uspela da prihvati reka Toplica, čije je korito regulisano.

Voda je ušla i u crkvu Ognjene Marije u Gornjoj Toplici, dok je domaćinu R.N. iz Rakara voda noćas odnela stado koza i ovaca.

Jedno od desetak domaćinstava evakuisano je prošle noći u lajkovačkoj opštini, u delu gde se reka Ljig uliva u Kolubaru.

U ljiškoj opštini bilo je izlivanja reka i potoka na području Slavkovice i Kadine Luke, dok je oštećen seoski put u Paležnici.

U Valjevu se radi na sanaciji kišne kanalizacije, koja je delimično bila zapušena, a mobilno stanje potrajaće narednih dana s obzirom na prognoze da su moguće nove veće padavine.

2024 © - Vesti online