Petak 25.04.2014.
21:12
mozzartsport.com

Časni sude, nisam kriv, bio sam sa Murinjom!

Žoze Murinjo
 

Nije tajna da u fudbalu ima mutnih radnji i da organizovani kriminal ume da interese ostvaruje preko najpopularnije sporedne stvari na svetu, ali sudski procesi povodom ubistava nisu baš mesta koja se uobičajeno dovode u vezu sa travnatim terenom. Ali trener Čelzija Žoze Murinjo i vezista Frenk Lampard nevoljno su se našli baš tamo.


"Posebni" i Lampard su, naime, poslužili kao alibi Karminu Paganu, Karminu Amatu i Ritu Kalconeu, ljudima osumnjičenim da su vođe kriminalnog klana. Sva trojica su optužena da su tokom brutalnog mafijaškog rata koji se u domu čuvene Kamore, Napulju, vodio pre osam godina (život izgubilo više od 50 ljudi) u igraonici ubili Karmina Amoruza (44). Ali kako su mogli da ga ubiju kada su bili na fudbalskoj utakmici, zapitali su advokati optuženih dok su publici u sudu predstavljali fotografije iz luksuznog Arts hotela u Barseloni u kojem su odsedali pred okršaj Čelzija i Barselona u Ligi šampiona pre, pogađate, osam godina.


Sudeći po fotkama Pagano, Amato i Kalcone (koji su već osuđeni na dugogodišnje kazne, ali su podneli žalbe) proveli su veče za nezaborav pošto su uslikani sa Murinjom, Lampardom, Ernanom Krespom i Nunom Moraisom. Inače, branioci optuženih su kao dokaze priložili i avionske karte, račune iz hotela (najjaeftinija soba košta više od 1.000 evra za noć), a očekuje se da će i zaposleni iz hotela svedočiti u njihovu korist. Pagano, Amato i Kalcone su prodajom kokaina zaradili toliko novca da su tokom tri lude noći u pomenutom Arts hotelu navodno spiskali više od 20.000 evra.


Zanimljivo je i to da je Kalcone jedan od viđenijih navijača Napolijevih Ultrasa.
Utakmica je, ko se ne seća, završena rezultatom 1:1, a Barselona je u Londonu slavila sa 2:1 i prošla dalje.

2024 © - Vesti online