Četvrtak 24.04.2014.
14:55
Beta

Vučić: Dinar ne pada sa neba

Čovek koji ne uči i ne menja se, ne može da bude uspešan: Aleksandar Vučić
 

"U naredne tri godine, ma koliko to bilo teško, završićemo s reformama i Srbija će biti bolje mesto za investitore", rekao je Vučić na svečanosti povodom otvaranja Švajcarsko-srpske privredne komore u Beogradu.

On je istakao da će Srbija promeniti zakone i ukloniti sve prepreke koje su do sada kočile biznis, posebno privatan, i izrazio uverenje da će narednih godina u Srbiji biti više švajcarskih investicija.

"Najvažnije za Srbiju u narednom periodu jeste da nauči od švajcarskih prijatelja kako da bude odgovorniji, ozbiljniji i pouzdaniji partner i podigne kvalitet i preciznost u radu", kazao je Vučić.

On je dodao da je bitno da se sprovedu reforme, za koje Srbija nije imala hrabrosti u poslednjih 25 godina i da se stvori poslovni ambijent koji će doneti više švajcarskih ulaganja u Srbiju. Vučić je ocenio kao ohrabranje to što je Srbija povećala pokrivenost uvoza izvozom u prethodne dve godine u razmeni sa
Švajcarskom sa 31,9 na 49,1 odsto.

"Srbija je spremna da uči od Švajcarske. Nije umesno da se porede ekonomije dve zemlje, ali ako budemo radili na sebi i znali da dinar ne pada sa neba, već da se zarađuje teškim radom, imaćemo više uspeha", istakao je budući premijer.

Vučić je pozvao srpske privrednike da uče od kolega iz Švajcarske i da se ne stide toga, dodajući da "čovek koji se ne menja i ne uči, ne može biti uspešan".

2024 © - Vesti online