Četvrtak 24.04.2014.
11:08
Fonet

Maja Gojković disciplinuje parlament

Rešila da zavede red u Skupštini Srbije: Maja Gojković 

- Želim da parlament svojim odnosom prema radu pokaže čitavoj Srbiji kako treba da se ponaša. Volela bih kad bi poslanici razmišljali o tome da je odgovornost veća od privilegija. Ako su sednice u 10 časova, onda su u tada, a ne kasnije - istakla je Gojković gostujući u emisiji "Kažiprst" B92.

Na pitanje zašto je SNS odustala od ideje o "rotirajućem" predsedniku Skupštine, ona je rekla da opozicione stranke to nisu prihvatile, iako je namera bila da se baš njima da šansa da preko te funkcije kontrolišu izvršnu vlast.

Nema nezadovoljstva u SNS

Maja Gojković izjavila je danas da nije čula da u SNS postoji nezadovoljstvo zbog medijskih najava da će značajan deo resora u budućoj Vladi Srbije pripasti ekspertima i nestranačkim ličnostima. Maja Gojković je rekla da se uspeh SNS neće meriti prema tome koliko će njenih članova biti u novoj Vladi već prema tome koliko će uspeti da poboljšaju život građana Srbije.

- Mislim da ta ideja nije dobro razmotrena i shvaćena od stranaka kojima je ponuda upućena -  konstatovala je Gojković i dodala da veruje da će opozicija o toj ponudi ipak razmisliti kad zaživi rad Vlade i parlamenta.

Na pitanje da li će, kao i do sada, opoziciji biti ponuđena mesta predsednika nekih od skupštinskih odbora, ona je odgovorila da će se to znati danas, jer su u toku dogovori oko konstituisanja tela parlamenta.

Gojković je naglasila da poslanici opozicije, ipak, očigledno zaboravljaju da su se politički život i slika parlamenta "apsolutno promenili" i da treba da imaju u vidu izborne rezultate.

Njih ima malo, ali treba da budu zastupljeni u odborima, a zbog razvoja demokratije potrebno je da budu što aktivniji, ocenila je ona.

2024 © - Vesti online