Sreda 23.04.2014.
16:47
Đ. Barović - Vesti

Za otadžbinu dale sinove

Milorad Dodik sa majkama palih boraca
 


Promociji je prethodio prijem kod predsednika Dodika uz najviše državne počasti za tri majke koje su u ratu u BiH izgubile tri ili više sinova, a jednoj od njih, Milji Zečević predsednik je uručio Orden Miloša Obilića i obećao veću pažnju države prema porodicama palih boraca naglasivši da "institucije Republike Srpske uvek moraju pomagati njihovim porodicama".


- Prilikom poslednjeg susreta sa generalom Ratkom Mladićem u Vlasenici, posle smotre Manevarske brigade, on je okupio oficire, obećavši da će saopštiti imena najzaslužnijih za stvaranje Republike Srpske. Zatekle su nas četiri žene u crnini, majke koje su izgubile po tri ili više sina i plačući im je rekao da nema ništa više da im ponudi od svojih suza. Svi smo tada plakali, a ova scena me je proganjala da napravim knjigu o svim majkama koje su za stvaranje Srpske dale najvrednije što su imale - svoju decu - objašnjava Milenko Avramović.

Dodikova posveta

U posveti za ovu knjigu, predsednik Dodik je napisao: "Majke, za Vašu žrtvu nema pravih reči utehe. Hvala vam za sve, pamtimo zajedno naše junake!"
Drugo, dopunjeno izdanje knjige "Majka" čitaoci "Vesti" će uskoro moći da nabave i preko naše knjižare.

2024 © - Vesti online