Sreda 23.04.2014.
08:00
luxlife.rs

Posetite magični Dubai

Zalazak sunca uz predivnu obalu u Dubaiju
 

Ovo o čemu vam pričamo su svakodnevni prizori Dubaia, jednog od najvećih gradova Ujedinjenih Arapskih Emirata. Zemlja u kojoj su se naselja nekada gradila od trske i blata, danas je mesto sa raskošnim bulevarima i arhitektonskim čudima koja svakoga dana zadivljuju ceo svet.


Dubai je sastoji od tri dela: Bur Dubai, Deira i Jumirah Beach, a u celom svetu postao je poznat po unikatno građenom hotelu Burž Al Arabu, koji je u obliku jedra i važi za najluksuzniji hotel u celom svetu. U ovom gradu, luksuzni i jedinstveni arhitektonski projekti koji ga čine legendarnim javljaju se svakoga dana. U njemu se nalazi najviša zgrada na svetu, odnosno Burž Dubai, sa više od 160 spratova, veličanstveni kompleks Palma koji se sastoji od veštačkih ostrva koji će se videti sa meseca i koji će biti 8. svetsko čudo.
 

"Običan" Dubai (levo) i mnogo, mnogo visoki Burž Dubai (desno)

Najveći zabavni park u svetu, Dubailand, takođe će ovde nastati, a u njegovom sklopu biće luksuzni hoteli, od kojih će neki biti namenjeni samo deci, prestižni resotrani, šoping centri i veoma moderni sportski objekti.


Osim svojim luksuznim i jedinstvenim projektima, ovag grad obiluje i turističkim atrakcijama. Zaliv Dubai Creek je veoma spektakularan, a sam grad deli na dva dela. Omiljeni vid zabave posetiocima Dubaia odvija se u Wild Wadiu, najinovativnijem vodenom parku na svetu. Dubai takođe poseduje i najbolje golf terene na celom svetu, kao i najveći natkriveni skijaški centar.


Ipak, najposećenija zgrada ovog čarobnog grada je World Trade Centre Dubai, koja je sa svojih 39 spratova, najviša zgrada ovog zaliva. S druge strane, tradicionalne pijace, na kojima možete da vidite sve - od začina, zlata, mirisa, svile i antikviteta - savršeno pariraju raskošnim tržnim centrima.

2024 © - Vesti online