Utorak 22.04.2014.
17:41
kurir-info.rs

Dodik Bakiru: Polako postaješ grobar održive BiH!

Sve što se radi je u skladu sa zakonom i interesom srpskog naroda. Znamo da to iritira prezrele bošnjačke prinčeve, kojima sopstveni narod pali institucije: Dodik
 

"Bakir Izetbegović drugog dana najvećeg hrišćanskog praznika, naslednik prestola unitarne Bosne, usudio se da drži lekcije građanima Republike Srpske objašnjavajući nam šta je naš interes. Opet Izetbegović ima svoje Srbe, iste one sa kojima je samo pre nekoliko nedelja potpisao sporazum o zajedničkim ciljevima. Priziva u pomoć i nosioca liste SDA, HDZ i SDS, a sve sa ciljem da preko Koalicije 1. mart na mala vrata nastave sa prekrajanjem Dejtonskog sprazuma", navod Dodk i dodaje:

"U vezu sa tim želim da ga obavestim da Republika Srpska svoje odluke donosi u institucijama sistema koje su definisane u skladu sa izvornim Dejtonom. Te odluke su u skladu sa interesom naroda koji je i na legitiman i legalan način izabrao svoje predstavnike čija je obaveza da štite Republiku Srpsku baš od raznoraznih Izetbegovića. I nikad više neće se ni na koji način nametati volja jednog naroda nekom drugom narodu, što je politički amanet SDA, koji je BiH uveo u doba haosa".

Izražavajući nadu da su bošnjački političari iživeli ovakve ideje, Dodik ističe da će "Republika Srpska svoje interese štititi u okviru institucija sistema, koristeći sva rasploživa sredstva u skladu sa zakonom".

"I sve što se radi jeste u skladu sa zakonom i interesom srpskog naroda. Znamo da to iritira prezrele bošnjačke prinčeve, kojima sopstveni narod pali institucije i poziva ih da nešto urade sa preglomaznim državnim aparatom, čiji smo zatočenici danas svi. A što se tiče preizbornih prognoza, žao mi je što će narod Republike Srpske još jednom razočarati sve one koji imaju ambiciju da ga unitarno emancipuju. A narod će u oktobru izabrati one koji su spremni da brane i Republiku Srpsku i interes srpskog naroda u BiH, koje će biti samo onoliko koliko se predstavnici sva tri naroda dogovore. Ni mrvicu manje, ali ni mrvicu više", naglašava predsednik Republike Srpske i dodaje:

I zato gospodine Izetbegović juniore, predlažem vam da razgovarate sa legitimnim predstavnicima srpskog naroda, a ne da vi birate predstavnike srpskog naroda i da tumačite naše političke stavove i interese. Bez te odluke i bez sposobnosti da zauvek napustite tu platformu, bojim se da polako postajete grobar održive BiH.

2019 © - Vesti online