Ponedeljak 21.04.2014.
20:09
mozzartsport.com

Zvezda bolja od Partizana u rukometnom derbiju!

 

Prvi rukometni večiti derbi ove sezone pripao je Crvenoj zvezdi. Ekipa Nenada Peruničića je u trećem kolu plej-ofa Superlige savladala najvećeg rivala Partizan i tako zabeležila prvu pobedu u doigravanju, a značajno umanjila šanse crno-belih da se bore za titulu - 27:21.


Crveno-beli su od početka do kraja imali kontrolu dešavanja na parketu dvorane Šumice, postepeno gradili prednost, u jednom trenutku imali čak i šest pogodaka viška (17:11) i bez obzira na pad u igri tokom drugog poluvremena uspela da savlada ekipu Aleksandra Brkovića. Parni valjak se tokom drugog poluvremena upustio u zaostatak, ali najviše što je stigao bilo je na dva gola minusa, međutim, snage za preokret gosti nisu imali.


Najefikasniji igrači derbija bio je Stefan Alčaković (osam golova), sjajnu pomoć imao je u liku bivšeg rukometaša Partizana Ognjena Kajganića (sedam), Anđelić je postigao pet, koliko je u dresu crno-belih zabeležio Božidar Markićević.


Inače, ovo je bio 74. večiti derbi u istroji, Crvena zvezda je slavila 29. trijumf, Partizan ostao na 35 pobeda, uz napomenu da je deset puta bilo nerešeno.
Posle tri kola na tabeli vode Metaloplastika, Vojvodina i Radnički (po četiri boda), a Partizan, Železničar i Crvena zvezda imaju po dva.

2024 © - Vesti online