Četvrtak 25.03.2010.
14:49
Tanjug

Flotu ''Jat ervejza'' remontovaće ''Lufthanza tehnik''

Posle javnog otvaranja ponuda 10. marta, obavljeni su razgovori sa svim učesnicima, a ponuda kompanije "Lufthanza tehnik" proglašena je ekonomski najpovoljnijom, s obzirom na cenu, kao i tehničke uslove i garanciju, istaknuto je u saopštenju.


Remont motora omogućiće vraćanje u funkciju svih aviona, kako bi oni ponovo postali sastavni deo flote nacionalnog avioprevoznika i kako bi se nastavilo sa sprovođenjem mera za konsolidovanje poslovanja kompanije.


Motori će biti transportovani iz Srbije u toku naredne nedelje, rok za završetak radova je 51 kalendarski dan. Ukupna vrednost posla je 5,5 miliona američkih dolara i predviđeno je da plaćanje bude po završetku radova, istaknuto je u saopštenju te kompanije.


''Jat ''je krajem februara poslao poziv za dostavljanje ponuda i uključivanje u pregovarački postupak za popravku četiri avionska motora.


Taj poziv je bio upućen na četiri renomirane svetske kompanije iz ove oblasti - "Lufthanza tehnik" iz Nemačke, "Bedek" iz Izraela, "Snekma" iz Francuske i "NEC" iz Norveške, kao i na domaću "Jat tehniku", koja se jedina nije odazvala na poziv, podseća se u saopštenju.


Nacionalni avioprevoznik povećao je broj putnika u prva dva meseca ove godine za 3,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine i pored globalne krize vazdušnog saobraćaja, kao i činjenice da je od ukupno 15 aviona u ovom periodu letelo najviše devet.

2024 © - Vesti online