Ponedeljak 21.04.2014.
12:33
telegraf.rs

Vuk Bojović na saslušanju zbog napada vuka na devojčicu

Na saslušanju zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti: Vuk Bojović
 


Zdravstveno stanje devojčice, koja je povređena u Zološkom vrtu u Beogradu, je stabilno, potvrdio je dr Ivan Rakić, sa odeljenja plastične hirurgije Dečje klinike u Tiršovoj.


- Devojčica će u Tiršovoj biti zadržana na posmatranju još dan, dva, s obzirom na to da je povreda nastala u neobičnim okolnostima - dodao je Rakić.

Vuk napao devojčicu u Zoološkom vrtu


Ranije je Bojović istakao da je “slučaj je preuveličan, jer se ne radi o teškim telesnim povredama, već o ogrebotinama“.


- Radi se o polarnom vuku koji je star pet meseci, koga je majka odbacila. Volonterka koja ga je šetala svakodnevno dolazi ovde i brine se o njemu. Nisu teške telesne povrede u pitanju, već ogrebotine, i ne vidim razlog da se toliko daje značaj ovom incidentu - rekao je direktor Zoo vrta.

Na pitanje zbog čega se vuk šeta u prostoru gde se nalaze posetioci, Bojović je odgovorio da je u nedelju bilo malo posetioca, kao i da ova ustanova nema poseban prostor za takvu aktivnost.


- Zoološki vrt nema sprat pa da možemo bezbedno da šetamo životinje. Nemamo dovoljno prostora, i u danima kada nema mnogo posetilaca, volonteri šetaju životinje vrtom. U kontaktu smo sa roditeljima i ponudićemo pomoć ukoliko je potrebno - istakao je Vuk Bojović.

2024 © - Vesti online