Nedelja 20.04.2014.
13:25
blic.rs

Dačić dobija tri resora?

SPS će dobiti tri resora, od kojih je Ministarstvo spoljinh poslova gotovo sigurno
 

Na osnovu dosadašnjih pregovora vođenih o vladi nije precizirano da li su sva tri resora za kadrove SPS ili će jedan od njih biti rezervisan za nestranačku ličnost odnosno eksperta. O konkretnim rešenjima trebalo bi u utorak da se nastave razgovori.

Ono što je najizvesnije kada je reč o SPS je buduća funkcija lidera stranke - Ivica Dačić će biti potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova. On bi trebalo da nastavi i da vodi pregovore o KiM to jest bude u timu koji će nastaviti započeti posao.

Kako “Blic” saznaje, naprednjaci nameravaju da prekomponuju neke dosadašnje resore. Jedna od tih kombinacija je spajanje ministarstva građevine, koje je do sada vodio predsednik Nove Srbije i koalicioni partner SNS Velimir Ilić sa Ministarstvom saobraćaja, na čijem je čelu posle rekonstrukcije vlade bio kadar SPS Aleksandar Antić.

Dobro vodio svoj resor: Antić

Za Antića se navodi da je dobro vodio resor i to mu je predispozicija da ga vodi i ubuduće. Međutim, izvor “Blica” navodi da je neizvesno da li će naprednjaci u slučaju da se odluče da spajaju ministarstva tako uvećan resor dati SPS.

Ukoliko socijalistima pripadnu dva resora i jedan ekspertski, onda bi to bila kultura. Međutim, ukoliko sva tri resora koja im SNS prepusti, budu grubo rečeno stranačka, nije isključeno da se na listi nađu ili prosveta, pa čak i zdravstvo.

Prema saznanjima “Blica”, naprednjaci nisu za sada planirali da u prosveti i zdravstvu budu članovi SNS, ali još nije ni prelomljeno da li će prepustiti SPS ili će i to biti resori rezervisani za nestranačke ličnosti.

Da li je neko sumnjao? SPS ušao u Vladu!

Kako se približava trenutak formiranja vlade, sve je izvesnije da u Vladi neće biti ministara iz redova PUPS i JS koalicionih partnera SPS. U dosadašnjem sazivu koalicija SPS-PUPS-JS imala je sedam resora i mesto premijera.

2024 © - Vesti online