Nedelja 20.04.2014.
10:43
Jutarnji

Evangelisti napravili film o Isusu u gasnoj komori

Isusa sa ostalima šalju u gasnu komoru
 

Pošto je šok u popularnoj kulturu i medijima postao sredstvo za pridobijanje pažnje, jedna verska zajednica je pomislila da bi isti faktor mogla da iskoristi i u svoje propagandno-verske svrhe. Javnost je svakako isprovocirana, a polemika je povedena, pa se može reći da su uspeli. 

"Naša namera je bila da podstaknemo ljude na razgovor o tome ko Isus jeste, jer je to važno za Jevreje i pogane, a posebno u ovo, preduskršnje doba godine", rekla je zamenica izvršnog direktora "Jevreji za Isusa", Suzan Perlman.

Dvominutni video počinje scenama sličnim onim iz Spilbergovog filma "Šindlerova lista": crno-beli snimci prikazuju Jevreje u Poljskoj 1943. koje vozovima odvode do Aušvica gde ih nacisti dele udve grupe. Jedni su radnici u logorima, a drugi idu pravo u gasnu komoru. Jedino je Isus taj koji se u videu pojavljuje u boji, baš kao i jedini detalj u boji u "Šindlerovoj listi" - devojčica u crvenom kaputiću koja simbolizuje život, odnosno nadu i veru u budućnost.

Isus noseći krst prilazi stolu za kojim sede Nemci na ulazu u Aušvic. Jedan od njih donosi presudu: "Njega pravo u gasnu komoru", a onda promrmlja: "To je samo još jedan Jevrejin".

"Postoji grozna laž da su Isus i njegove propovedi krivci za patnje Jevreja tokom Holokausta. To je jedna od najgorih laži koja je rečena Jevrejima i ovim filmom nastojimo da laž razotkrijemo", rekao je portparol zajednice "Jevreji za Isusa".

2024 © - Vesti online