Petak 18.04.2014.
20:45 >> 20:52h
Vesti, b92.net

Monte Karlo: Muke Đokovića na putu do Federera!

 Novak Đoković
 

Ipak, Novak je izbegao sudbinu Rafaela Nadala, prvog favorita turnira iz serije Masters 1000 u Monte Karlu, a izvukao se poput Rodžera Federera, četvrtog nosioca, sa kojim će se sastati u polufinalu, u subotu ne pre 15 časova.

Đoković je savladao Giljerma Garsiju-Lopeza uz mnogo muke rezultatom 4:6, 6:3, 6:1 posle 132 minuta. Srpski teniser je slabo počeo meč, dozvolio je protivniku da napravi dupli brejk u prvom setu. Odlučujući trenuci su se dogodili u završnici drugog seta pošto je Đoković u sedmom gemu spasio dve vezane brejk lopte, a potom je oduzeo servis i izjednačio na 1:1. U trećem setu je bio ubedljiv, pa je naš teniser stigao do šeste pobede u isto toliko duela sa Garsijom-Lopezom.

Pre Novaka i Rodžera, ne pre 13.30, na teren će Švajcarac Stanislas Vavrinka i David Ferer, treći i šesti "kosturaš". A, u polufinalu dubla, posle duela Đokovića i Federera, igraće peti i prvi nosioci - Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor protiv Boba i Majka Brajana iz SAD. Inače, program otvara polufinalni duel u igri parova Ivan Dodig (Hrvatska)/Marselo Melo (Brazil, treći nosioci) - Maks Mirnji (Belorusija)/Mihail Južnji (Rusija), od 11 časova.

2024 © - Vesti online