Subota 19.04.2014.
08:00
punkufer.dnevnik.hr

Top 5 najposećenijih država na svetu

Pariz je pravi magnet za turiste
 

Ovo je Top 10 najposećenijih država:

1. Francuska (76.8 miliona) - Predivni krajolici francuskih pokrajina svake godine privlače sve više i više turista kojima nije problem prevaliti i hiljade kilometara kako bi upoznali ono najbolje što se tamo nudi. A nudi se stvarno štošta, od sjajnih vina, dobre hrane, šarmantnih gradića, istorije, a to je tek deo prebogate ponude Francuske.


2. SAD (59.7 miliona) - Centar "Zapadnog sveta", Sjedinjene Američke Države posetilo je tek nešto manje od 60 miliona turista.  Ovo je rezultat strogog viznog režima SAD-a, Kip Slobode, Holivud, džez Nju Orleansa, Jeloustoun...

Šangajski toranj
 

3. Kina (55.7 miliona) - Kina je zauzela treće mesto po broju pojetilaca u svetu prošle godine. Turizam se u Kini razvija neverovatnom brzinom. Šetnja zidinama pored Pekinga, ili ulicama Šangaja i kupovina jeftinih elektronskih uređaja - totalni je hit!


4. Španija (52.7 miliona) - Španija je jedna od najlepših zemalja na svetu. Predivna marokanska arhitektura Granade i Sevilje, bogata istorijska baština, flamingo, FK Barcelona i Real Madrid, samo su neke od atrakcija zbog kojih čak 53 miliona turista poseti Iberijsko poluostrvo.

5. Italija (43,6 miliona) - Italija je država koja se smatra prestolonaslednikom modernih civilizacija. To je područje gde  je nastalo Rimsko carstvo kao i područje u kojem se nalazi prestonica Rimokatoličke crkve - Vatikan. Ako volite istoriju, kulturu, arhitekturu, hranu, vino i masline - Italija je vaša sledeća destinacija.

2024 © - Vesti online