Petak 18.04.2014.
16:16 >> 16:47h
Srna

"SAD, pomozi Ukrajini - šalji vojsku!"

Julija traži vojnu podršku i lobira za nove sankcije Rusiji
 

"Pozivam sve članove Kongresa SAD da preduzmu sve što je moguće i pruže podršku Ukrajini da zaštiti suverenitet i teritorijalni integritet. Ukrajini je potrebno protivazdušno oružje i protivtenkovsko oružje, te pomoć u vojnoj obuci. Takođe, potrebna nam je komunikaciona oprema, gorivo za avione i druga vojna oprema", izjavila je Timošenkova.

Julija Timošenko je takođe apelovala da lideri EU uvedu treći krug sankcija Moskvi ako ne bude poštovan sporazum iz Ženeve.

- Razgovarala sam sa Elmarom Brokom, predsedavajućim Komisije Evropskog parlamenta za spoljne poslove, o situaciji na južnoj i istočnoj granici Ukrajine. Nadamo se da će Rusija poštovati dogovoreno i odblokirati administrativne zgrade u regionima Donjeck i Lugansk, rekla je Timošenkova i Broka da se uvede treći krug sankcija Rusiji u slučaju da Moskva ne ispuni dogovoreno, prenosi "Glas Rusije".

- Brok je rekao da će se lideri EU sastati naredne sedmice i odobriti treći krug sankcija Moskvi ukoliko ona ne bude ispoštovala sporazum, izjavila je Timošenkova.


"Šefovi" u Ženevi: Doneli smo odluku za Ukrajinu!

2024 © - Vesti online