Nedelja 20.04.2014.
03:36
S. Đurić - Vesti

Holivudske lopovčine

Voli odeću, perike iz seksi šopova... ali ne voli da ih plaća: Britni Spirs
 


Britni Spirs je poznata kao problematična holivudska devojka. Osim po svom ponekad skandaloznom ponašanju, poznata je i po tome što često proba odeću, obuče je i pobegne bez plaćanja, a posebnu naklonost gaji prema perikama, naročito onima iz seksi šopova. Često se dešava da "zaboravi da plati", pa se tako iz jednog butika išetala u majici od 200 dolara. Radnici su shvatili da pevačica nije platila, ali je nisu prijavili.


- Samo smo mirno stajali i izbezumljeno čekali da plati, ali ona je izašla i izgubila se među svim tim ljudima - rekla je jedna prodavačica.


Pevačica je i ranije krala, pa je tako na benzinskoj pumpi uzela upaljač uz komentar da je to samo sitnica. 


Svetski prodajni lanac Val-Mart je glumici Megan Foks doživotno zabranio da kroči u njihove prodavnice u celom svetu, a razlog je sjaj za usne koji je koštao samo sedam dolara, a koji je Megan ukrala na Floridi. U tinejdžerskim danima je bila toliko problematična da ju je majka zaključavala u kuću. Krala je majčin auto da bi otišla do dečka.
 

POZAJMLJEN NAKIT
Zbog krađe po prodavnicama Vinona Rajder završila je i na sudu, a 2001. godine uhapšena je pošto je iz Saks prodavnice na Beverli Hilsu ukrala robu vrednu više od 5.000 dolara. Glumica očigledno nije mogla da odoli gučijevim haljinama i torbicama Marka Džejkobsa, pa je iz prodavnice pokušala da izjuri sa ukradenim stvarima.

Glumi za stotine hiljada dolara, a krade za 5.000 dolara: Vinona Rajder
 

Međutim, kamere su je snimile, a zatim je i policija uhvatila. Iako ima dovoljno para, Vinona izgleda uživa da ukrade. Glumica je na kraju osuđena na tri godine uslovno i 480 sati društveno-korisnog rada. I to joj nije bilo dovoljno, jer izgleda da joj je kleptomanija ušla u krv, s obzirom na to da je ponovo bila u centru skandala kada nije vratila luksuzan nakit vredan 125.000 dolara koji je pozajmila od proizvođača tog nakita Bulgari.


I Lindzi Lohan ima lepljive prste. Pre tri godine osuđena je na 480 sati društveno-korisnog rada i 120 dana zatvora nakon što je ukrala ogrlicu od 2.000 dolara. A 2008. godine optužili su je da je ukrala krznenu jaknu koja je koštala 11.000 dolara, zatim je ukrala roleks od 35.000 dolara, a pre dve godine satove i naočare ukupne vrednosti od 100.000 dolara. Zvezda MTV rijaliti šou programa Stefani Prat, zajedno sa drugaricom, ukrala je iz prodavnice Nojman Markus u Honoluluu odeću vrednu 1.300 dolara. Partnerke u krađi su ubrzo uhapšene, a puštene su na slobodu pošto je svaka platila kauciju od 15.000 dolara.

Odneli televizor

I Srbi konja za trku imaju: Milan Kalinić

Glumac i voditelj Milan Kalinić osuđen je pre nekoliko godina na četiri meseca zatvora, odnosno, dve godine uslovno, zbog krađe televizora iz muzeja Crvene zvezde od pre 19 godina. Po izlasku iz sudnice, Milan je prokomentarisao da je mislio da u muzeju nema čuvara, a da su on i njegovi drugovi samo želeli da pozajme trofej, koji bi ga kasnije vratili. U medijima se spekulisalo da je Kalinić u stvari želeo da uzme dres Dragana Džajića koji je u muzeju izložen.


Blejk Lajvli, inače zvezda popularne serije "Tračara", može se okarakterisati kao krijumčar. Na putovanjima voli da kuva, a pošto nekih začina nema u Kaliforniji, ona ih prokrijumčari iz zemlje u kojoj je bila na putovanju.


- Sa Tajlanda sam prošvercovala njihovu autohtonu vrstu luka, a iz Nju Orleansa umak koji FDA (Administracija za hranu i lekove) ne odobrava. Ono što hoću da prenesem, naguram u plišanu igračku, koju kod kuće prepolovim i iz nje izvadim plen - bila je iskrena glumica.

Loša devojka: Mila Jovović

I Mila Jovović ima dugačke prste! Kao mlađa čak je zbog krađe završila i u zatvoru.


- Bila sam baš loša devojka! Zakon sam kršila nekoliko puta, švercovala sam se po autobusima, ispisivala grafite po zidovima... Pronalazila sam tuđe novčanike i onda koristila kreditne kartice koje sam nalazila. Zbog toga sam bila i uhapšena - priznala je Mila Jovović.


Pevačica Šer je imala samo 13 godina kad je majci ukrala kola i završila u zatvoru.
 

PLjAČKA PSIHIJATRA
Bogata naslednica Paris Hilton pravi je kleptoman, budući da uzima tuđe stvari po klubovima.


- Paris ima naviku da uzima tuđe jakne, nakit, cipele, sve što može! Na jednoj žurci pitala me je da sakrijem par cipela ispod svoje jakne i iznesem ih napolje - rekao je njen bivši telohranitelj.


Dženifer Kaprijati, koja je svojevremeno bila prva teniserka sveta, iako je tada bila teška nekoliko miliona dolara, uhapšena je zbog krađe u prodavnici. Naime, ova bivša sportistkinja ukrala je 1993. godine prsten vredan 24 marke.

Bivša mis Rusije Ana Malova uhapšena je zbog krađe odeće iz jedne prodavnice u Njujorku. Ova lepotica pokušala je da iz prodavnice Strouberi odnese šešir vredan 10 dolara i sandale čija je cena 135 dolara. U tome su je sprečili radnici obezbeđenja, koji su je zadržali do dolaska policije. Ana Malova optužena je za krađu i posedovanje ukradene robe. Atraktivna Ruskinja uhapšena je i zbog krađe recepata iz ordinacije jednog psihijatra i pokušaja da pomoću njih kupi tablete vikodina. Ona je i pre toga uhvaćena u pokušaju da falsifikuje recepte kako bi došla do lekova protiv bolova.

Lažna mašina

Glumac Stiven Boldvin tvrdio je pre nekoliko godina da ga je Kevin Kostner opljačkao za milione dolara. Kevin Kostner i njegov partner lažnim papirima i navodima naterali su Boldvina da uloži novac u proizvodnju ove mašine, lažući ga da već imaju ugovor sa Britiš petroleumom vredan 52 miliona dolara. Stiven Boldvin predao je tužbu sudu u Luizijani kojom traži svoj uloženi novac nazad.


I voditeljki i ćerki legendarnog muzičara Boba Geldofa, Pičiz Geldof, koja je nedavno preminula, krađa nije bila strana. Nju su nekoliko puta uhvatili dok je pokušavala da ukrade odeću. Opštinski sud grada Kirova osudio je jednog od lidera opozicije i kandidata za gradonačelnika Moskve Alekseja Navalnog na pet godina zatvora i biznismena Pjotra Oficerova na četiri godine zatvora zbog krađe 10.000 kubnih metara drvne građe i nanošenje štete od 16 miliona rubalja fabrici Kirovles.


- U redu. Nemojte da vam nedostajem. A glavno, nemojte da sedite skrštenih ruku, žaba neće sama sići sa naftovoda - saopštio je opozicionar putem svog Tviter naloga posle izricanja presude.

Pao zbog sira

Slavni britanski kuvar Entoni Voral Tompson javno se izvinio nakon što je uhvaćen u krađi hrane u jednom londonskom supermarketu. Kako prenosi agencija AP, 60-godišnji šef je na svom veb-sajtu napisao da žali zbog svog glupog i neodgovornog ponašanja i obećao da će potražiti stručnu pomoć. Slavni kuvar je uhvaćen dok je krao sir i vino.


Druga strana medalje - dijamantska cucla

Elton Džon

Elton Džon ne pita koliko košta kad mu se nešto sviđa i spreman je da plati po propisu. Naime, on je potrošio 40.000 evra na stvari za bebe kad mu se rodio sin Zakari. Između ostalog, on je mališanu kupio dijamantsku cuclu čija je cena 13.000 evra. Cucla je od belog zlata ukrašena dijamantima.

Legendarni vođa grupe Kvin Fredi Merkjuri bio je poznat kao vrlo darežljiv. On je Meri Ostin, za koju je govorio da je ljubav njegovog života, ostavio imanje vredno 20 miliona funti u Londonu, kao i devet miliona funti u novcu. Madona je za rođendan svom sinu Dejvidu kupila set zlatnih zuba. Na svom Instagram profilu poznata pevačica se pohvalila fotografijom sina Dejvida koji pokazuje svoj blještavi rođendanski poklon.


Bred Pit je potrošio 12.000 dolara na poklone za svoje tri ćerke. Ni manje ni više reč je o poklonima koje im je Bred poklonio za Dan zaljubljenih. Umesto kutije slatkiša tata je pripremio tri ogrlice sa dijamantskim srcem.

2024 © - Vesti online