Četvrtak 17.04.2014.
17:07 >> 18:31h
Srna

Ruskim muškarcima zabranjen ulazak u Ukrajinu

Zabrana ulaska muškarcima od 16 do 60

Zabrana se odnosi i na ukrajinske muškarce stare od 16 do 60 godina, koji su registrovani kao stanovnici Krima i grada Sevastopolja, navodi "Aeroflot", pozivajući se na pismo ukrajinske Državne granične službe.

Izuzetak su putnici koji putuju sa svojim porodicama ili oni koji poseduju dokumente koji potvrđuju da dolaze na poziv bliske rodbine, zbog teške bolesti ili smrtnog slučaja u porodici, prenela je agencija RIA "Novosti".

Zabrana ulaska - kršenje ljudskih prava

 

- Odluka Ukrajine da se uvedu ograničenja za ulazak ruskih državljana u tu državu predstavlja kršenje ljudskih prava, ocenio je predsedavajući ruskog Saveta za civilno društvo i ljudska prava Mihail Fedotov.

 

Fedotov je agenciji Itar tas rekao da su aktuelne ukrajinske vlasti naškodile rusko-ukrajinski odnosima, ali da ova odluka ide na štetu običnih ljudi.

 

"Ukrajinske vlasti bi trebalo da razmišljaju kako da organizuju nacionalni dijalog, a ne da zatvaraju granicu", napomenuo je Fedotov i dodao da su prvi znaci zatvaranja granica uočeni prošle nedelje kada su članice ruskog Saveta za civilno društvo i ljudska prava Ela Poljakova i Jelisaveta Glinka dugo ispitivane na aerodromu u Donjecku.

2024 © - Vesti online