Četvrtak 17.04.2014.
12:07
M. Stojiljković - Vesti

Gol za ceo život: Kome treba Ronaldo kad je tu Bejl?

Kraljevima Kup kralja


Real je poveo već u 11. minutu pogotkom Argentinca Anhela di Marije, otpisana Barselona je izjednačila golom posle kornera koji je postigao mladi centarhalf Mark Bartra u 68. minutu i kad su se očekivali podužeci, brzonogi Velšanin je pet minuta pre kraja kao sprinter pretrčao pola terena, bukvalno protutnjao pored pomenutog Bartre i poslao loptu iza leđa golmana Pinta za veliko slavlje navijača kraljevskog kluba na stadionu Mestalja u Valensiji.

Imali su Katalonci šansu da finale ipak uvedu u produžetke, ali je Brazilac Nejmar u 90. minutu pogodio stativu, kojoj se na ovoj "odbrani" iskreno zahvalio golman i kapiten Reala Iker Kasiljas, koji je petnaestak minuta kasnije podigao pehar namenjen pobedniku Kupa Španije.

Treba reći i da je Real igrao bez svog najboljeg igrača i zvanično najboljeg na planeti, Kristijana Ronalda, koji se još uvek nije potpuno oporavio od povrede, pa je Karlo Anćeloti odlučio da ga sačuva za naredne izazove.

- Kristijanovo odsustvo nas je inspirisalo da odigramo još bolje. Naravno, bez njega je sve bilo teže,ali to je bio dodatni motiv za ostale igrače - rekao je posle osvajanja Kupa trener Reala.

Italijanski trener smatra da je Real potpuno zasluženo stigao do ovog torfeja.

- Apsolutno smo zaslužili da pobedimo. Vršili smo pritisak po celom terenu, a kontranapadima zadavali velike probleme protivniku. Čestitam igračima na prikazanoj partiji. Morate da igrate kao tim ako želite da pobedite Barselonu, a moji momci su bili upravo takvi - složni kao jedan.

Karlo Anćeloti je posebno naglasio učinak Gareta Bejla, koga je Real letos doveo iz Totenhema za rekordnih 100 miliona evra:

- Odigrao je odličan meč i postigao sjajan gol, sigurno njegov najvažniji u dresu Reala. Ali pohvale idu svim igračima. Ovo je bila velika noć za sve kojima je Real u srcu.

Najvažniji gol u dresu Reala: Garet Bejl

Real je 19. put osvojio ovaj trofej, ali do kraja sezone čekaju ga još veći izazovi, polufinale Lige šampiona sa prvakom Evrope Bajernom i trka za titulu sa gradskim rivalom Atletikom (prvi na tabeli sa tri boda više) i Barselonom, koja iz utakmice u utakmica polako gubi sve konce ove sezone.

Predvođena indisponiranim Leom Mesijem doživela je treći uzastopni poraz. Prvo je eliminisana iz Lige šampiona od madridskog Atletika (0:1), onda je poražena od slabašne Granade (0:1) čime se udaljila od titule u Primeri (sad ima četiri boda manje od Atletika, a jedan od Reala) i sad ovaj neuspeh u finalu Kupa kralja od najljućeg neprijatelja. Teški dani su pred navijačima Barselone.


A Tata Martino? Kako stvari stoje, mogao bi već posle prve sezone da se vrati u Argentinu. Ili možda još nije sve izgubljeno? Videćemo. Poslednje kolo Primere igra se 18. maja kad trenutno vodeći Atletiko gostuje upravo na Kamp Nou...

- Jedno finale ne odlučuje o mojoj sudbini - poručio je trener Barselone.

Sa njim se slaže i Karlo Anćeloti:

- Ne mislim da se Barselona posle ovog poraza predala. Naprotiv. Sve će učiniti da 
osvoje Primeru. Biće nam opasan rival do samog kraja.

  

2024 © - Vesti online