Četvrtak 17.04.2014.
12:45
Beta

"Pitao sam i Tomu kako da pomognem"

Dačić samo želi da doprinese novoj vladi
 

"Parlamentarna većina već postoji", izjavio je Dačić u zgradi predsednika Srbije, posle konsultacija koalicije SPS-PUPS-JS sa Nikolićem o formiranju nove vlade.

"Sigurno je da neću samo ja ili samo SPS biti u vladi", naveo je Dačić, komentarišući mogućnost da ostale članice koalicije okupljene oko socijalista budu deo vlade.

Dačić je kazao da će se o kadrovskim rešenjima razgovarati tek posle Uskrsa i da nije dogovoreno nijedno kadrovsko rešenje što se tiče koalicije oko SPS-a. On je naveo da konačnu odluku treba da donesu organi SPS, podsetivši da je za danas zakazana sednica Predsedništva stranke.

Dačić je ponovio da je glavno pitanje koje je i postavio i lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću to kako da SPS pomogne u radu buduće vlade i da socijalisti neće postavljati ultimatume.

Na konsultacijama s Nikolićem, pored Dačića, bili su i funkcioneri SPS Žarko Obradović i Slavica Đukić-Dejanović, zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić i funkcioner Jedinstvene Srbije Petar Petrović.

Posle konsultacija s koalicijom SPS, Nikolić je počeo sastanak s delegacijom liste "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju", u kojoj su predsednik i zamenik predsednika DS, Dragan Đilas i Bojan Pajtić, i funkcionerka DS Vesna Martinović.

2024 © - Vesti online