Četvrtak 17.04.2014.
11:12
Beta

Nikolić: Sudije dobre, kad nisu pod pritiskom

Jasno se vidi kako se ko nosi s pritiskom: Marko Nikolić

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je da njegov tim danas protiv Jagodine u 24. kolu Super lige nastavlja odbranu titule protiv odličnog protivnika, ali da je ekipa spremna.


"Nastavljamo borbu za odbranu šampionske titule. Očekuje nas teška utakmica protiv odličnog protivnika... Mi smo na poslednjoj utakmici vratili dobru i tačnu igru i držanje protivnika daleko od gola. Atmosfera u timu je dobra i spremni smo za nove izazove jer se u narednih 10 dana mnogo toga rešava", rekao je Nikolić.


Jagodina je osvajač Kupa Srbije, a u ovom ciklusu se plasirala u finale tog takmičenja.


"Jagodina je u odličnoj formi, može se reći da su oni redovni učesnici evropskih takmičenja... Dugo su na okupu i veoma su iskusan tim. Najveći kvalitet u igri su im prekidi, slobodni udarci i korneri, a naš zadatak je da taj broj prekida smanjimo na minimum", rekao je Nikolić.


Danas neće moći da igra Darko Brašanac zbog kartona, a Danko Lazović i golman Milan Lukač zbog povreda.


"To su dve mehaničke povrede, manjeg intenziteta, i trebalo bi da budu spremi za utakmicu u Kruševcu. Nije lako sastavljati novi tim za svaku utakmicu, ali imamo dovoljno kvalitetnih igrača u koje imam apsolutno povrenje", rekao je trener Partizana.


Aktulni šestostruki uzastopni prvak Srbije je trenutno drugi na tabeli, sa tri boda manje od lidera Crvene zvezde. "Večiti" derbi tek predstoji.


"Očekuje nas neizvesna završnica prvenstva. Ostalo je još sedam utakmica do kraja, 21 bod je u igri, a samo je tri boda razlike. Očekuje nas i duel sam Crvenom zvezdom, a pri tom i jednu i dugu ekipu očekuju teški mečevi. Nije lako, ali smo se adaptirali na situaciju", rekao je Nikolić.


Trener Partizana kazao je da se ne plaši novih kartona, rekavši da nema privilegiju da odmara igrače.


"Nemam tu priveleguju da možemo bilo koga da odmaramo. Naravno da se ne plašimo kartona, jedva čekamo utakmicu sa Jagodinom. Imamo dobre sudije koji kvalitetno rade kada nisu pod pritiskom, a kada jesu onda se jasno vidi ko se kako nosi sa tim", kazao je Nikolić.


Utakmica se igra danas od 18.00 na stadionu Partizana.
 

2024 © - Vesti online