Četvrtak 25.03.2010.
04:45
E. V.

Brega: Rajski je svirati u striptiz baru

Muzika umesto filozofije: Goran Bregović - nekada

- U životu nikada nisam radio ništa drugo osim što sam se bavio muzikom. Čini se da mi se sve tako namestilo da zauvek odbacim fakultet i počnem da se bavim ovim poslom.

Moji roditelji su bili očajni jer su smatrali da bi bilo mnogo bolje da završim filozofiju i predajem u školi kao sav normalan svet, ali ja sam hteo ovako - priseća se Bregović.

Muzičku karijeru započeo je u striptiz baru.

- Nisam imao ni 18 godina, a svirao sam u striptiz baru, gde se svako veče skidalo po deset žena. Tada sam mislio da sam u raju. Kasnije sam imao sreću da mi sve to bavljenje muzikom bude kao da sam u raju. Rokenrol je moja velika ljubav. U to vreme on je imao najbitniju ulogu u našem životu. To je bio jedini način da se čuje naš glas i da javno izrazimo svoje nezadovoljstvo ne rizikujući da da budemo uhapšeni.


Zbog dečačkog lika i loknica uvek je važio za velikog zavodnika, bio je okružen brojnim lepoticama koje su se otimale da budu s njim.


- Šta znači biti zavodnik? Ne verujem da su me žene jurile zbog slave. Na mene su one skakale i kada sam imao 17 godina. Ne verujem u to da se žene zavode jer one same biraju. Muškarci samo misle, ili ih žena jednostavno ostavi u tom uverenju, a zapravo su one te koje zavode.

2024 © - Vesti online