Sreda 16.04.2014.
12:56
Beta

Potonuo trajekt sa učenicima, 300 nestalo

Portparol Obalske straže je rekao da je zvanični bilans 180 spasenih i da ne zna odakle je došla cifra o 368 koliko je ranije rečeno. Nađena su dva tela rekao je on, jedne žene iz posade i jednog srednjoškolca.

Trajekt na liniji do jednog turističkog mesta je imao 448 putnika, od kojih su 324 srednjoškolci i 14 profesora koji su ih pratili na ekskurziji, i 19 članova posade. Prevozio je i 150 vozila.

U spasavanju učestvuje 18 helikoptera i 34 broda. Ronioci ratne mornarice učestvuju u traganju za nestalim, a američka ratna mornarica je javila da šalje brod da pomogne.

Snimci s mesta nesreće koje prenosi televizija pokazuju trajekt nagnut pod uglom od 45 stepeni, potpoljenog pramca, a potom kako je skoro sasvim potonuo i na površini mora je samo krma.

Brod je putovao iz luke Inčeon, zapadno od Seula ka ostrvu Čedžu, poznatoj turističkoj destinaciji. Mnogi putnici su bili đaci jedne srednje škole blizu Seula koji su išli na izlet. Putnici spaseni s broda opisuju da su čuli jak udarac, a zatim se brod prevrnuo.

2024 © - Vesti online