Sreda 24.03.2010.
20:21
Vestionline

Partizan obezbedio 'Final 4'

Vaterpolisti Partizana pregazili su Eger u gostima rezultatom 12:4 (5:2, 3:2, 2:0, 2:0) u prvom meču četvrtfinala Evrolige.

Tim Igora Milanovića od samog starta utakmice delovao je prilično ubedljivo protiv nemoćnog rivala, a utakmica je praktično bila rešena već posle nekoliko uvodnih minuta prve deonice, kada je Partizan munjevitom igrom došao do prednosti od 4:0.

Rutinsku partiju u duelu sa odbranom Mađara pružio je kapiten "crno-belih" Vujasinović, koji je u tom delu postigao tri od svojih pet golova na utakmici.

Kako je meč odmicao Partizan je delovao sve sigurnije, atraktivnije i ubedljivije. Prednost se povećavala iz perioda u period, u jednom momentu bilo je šest golova razlike (8:2), da bi na kraju Beograđani slavili pobedu od osam golova prednosti - 12:4.

O superiornosti Partizana najbolje govori i podatak da golman Slobodan Soro nije primilo nijedan gol u drugom poluvremenu. Takođe, "crno-beli" su impresivno igrali sa igračem više u vodi - 6/6.

Trener Igor Milanović bio je prezadovoljan posle još jedne ubedljive pobede Partizana ove sezone.

"Svi igrači su bili sjajni večeras i mislim da smo obezbedili plasman na fajnal-for. Ipak, nećemo se opuštati već ćemo revanš utakmicu da iskoristimo da uvežbamo još neke akcije pred finiš sezone", rekao je Milanović posle meča.

Utakmici na bazenu Egera prisustvovalo je 2.500 gledalaca.

EGER: Seči, Šantavi, Erdelji, Grejem 1, Baranji, Kovač, Hegeduš, Varga, Feltam, Binder 1, Bundšuh, Harai, Biroš 2.

PARTIZAN: Soro, Mirković, Rađen 1, Korolija 2, Aleksić, Pijetlović 1, Prlainović 2, Gocić, Avramović, Mitrović 1, Vujasinović 5, Gak, Ćuk.

sreda, 24. mart:
Pro Reko - Budva 9:5
Eger - Partizan 4:12
Jadran - Primorac 9:14

subota, 27. mart:
Barseloneta - Jug 12,00

Revanš utakmice na programu su 14. aprila, dok je fajnal-for u Napulju 14. i 15. maja.

2024 © - Vesti online