Uvek u mislima dobrotvorke iz daleka

Jednom miljenik - uvek miljenik: Aleksandar Smukov
 

Tako će ubrzo sa po 100 dolara biti prijatno iznenađeni: braća Zlatko i Zoran Stanković iz Banjaluke, oboleli od mišićne distrofije, zlostavljani Srba Stanković iz Kozjeg Dola kod Trgovišta, sestre Anica i Milica Savić iz Mitrove kod Tutina, nepokretna Svjetlana Kljaić iz Sključana kod Kozarske Dubice, maleni Nikola Dunović iz Prijedora, samohrana majka Božana Aleksić iz Donjih Garevaca, starina Ranko Majstorović iz Omarske, siročići Marija i Marko Okuka iz Hercegovine, siromašni Vukomir Tomović iz Novog Pazara, starica Borka Dražević iz Drenove kod Takova, teško bolesna Doris Bošnjaković iz Užica, slabovidi Mihajlo Kukić iz Prijedora, slepi Aleksandar Smukov iz Dobrinaca kod Rume, baka Lucija Vulić iz Petrovca na Mlavi i slepi Nikola Jović iz Kosovske Mitrovice.

Srećan praznik

- Srećan Vaskrs svim tim dobrim ljudima koji su mislili na mene i Ivanu i Nikolinu! - rekao je ozbiljno Aleksandar, učenik Specijalne škole "Veljko Ramadanović" i požurio kući da uživa u čarima zasluženog odmora.

Reporteri "Vesti" pobrinuli su se da jedan prilog već stigne u prave ruke. Tako se nedugo po prispeću donacije dobročiniteljke iz Sidneja u beogradskom dopisništvu obreo

10-godišnji Aleksandar Smukov u pratnji majke Aleksandre. Stigao je po završetku nastave, uzbuđen zbog kratkog raspusta i lepih trenutaka u okrilju porodice.

Ne zaboravlja svoje štićenike: Rajka Tarlać
 


- Draga Rajka Tarlać se uvek seti našeg sina za praznike. I ovoga puta nas je prijatno iznenadila i obradovala. Hvala joj od srca. Nama je svaka para velika i mnogo znači pošto, nažalost, kod kuće imamo troje bolesne dece kojima je potrebna stalna nega. Povrh svega, od kada Aca pohađa Specijalnu školu za slepu i slabovidu decu, velike troškove imamo i oko njegovog prevoza od Zemuna do kuće svakog vikenda. Iako je sudbina tako htela da ga opaka bolest sa kojom se dugo borio ostavi bez vida, njegov hendikep mi malo lakše pada saznanjem da je to prihvatio i da hrabro gura dalje. Samostalan je i sposoban da brine o sebi, a to je važno za njegovubudućnost. Odličan je učenik i mnogo stvari ga zanima. Voli i da se takmiči, čime se posebno dičim. Da nije humanih ljudi, poput drage Rajke, život mog sina bio bi neuporedivo teži. Svakako ćemo

Nastavak uručenja

Reporteri "Vesti" će nastojati da u najskorije vreme uruče sve preostale donacije, kako bi ispunili želju dobrotvorke Rajke Tarlać iz daleke Australije. Ali, obradovali i ostale, već pomenute štićenike i njihove porodice, kojima je novac poslat pre Vaskrsa.

od ovog dara Acu i njegove sestrice obradovati nekim vaskršnjim poklonima, kojima se oni uvek raduju - rekla je Aleksandra Smukov, preuzimajući dar dobročiniteljke sa dalekog kontinenta koja ih ne zaboravlja već nekoliko godina unazad.


Kako je u međuvremenu za Acu stigao i deo priloga Milke J. iz Australije od 50 dolara, kao i 25 evra dobrotvora Nina iz Ferare, to su Smukovima uručeni i ovi prilozi.


- Činjenica je da ima dosta plemenitih zemljaka u dijaspori koji i po završetku akcije ne zaboravljaju našeg Acu. To mnogo znači, pre svega u ljudskom smislu. Zato dugujemo ogromnu zahvalnost kako plemenitoj Rajki Tarlać, tako i Milki i Ninu, koji Aci često pošalju priloge, posebno tokom praznika. Njima, kao i svim ostalim plemenitim čitaocima "Vesti" želimo da Vaskrs proslave u zdravlju, miru, blagostanju i ljubavi! - poručila je majka Aleksandra.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online