Utorak 15.04.2014.
13:45 >> 18:15h
Srna

Lavrov: Rusija se ne boji sastanka u Ženevi

Odbacio optužbe Kijeva: Sergej Lavrov
 

"Kada čujete ljude koji vode ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova da kažu da se Rusija boji sastanka u Ženevi ili da želi da ga na neki način poremeti nemojte u to da verujete jer to, jednostavno, nije tačno", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Pekingu.

Lavrov je rekao da ne treba verovati izjavama da na tom sastanku neće biti razgovora o unutrašnjoj krizi u Ukrajini, već o koracima koje Rusija treba da preduzme.

"To je notorna laž. Mi se okupljamo upravo zato da bismo razgovarali o unutrašnjoj krizi u Ukrajini", rekao je Lavrov, preneo je Itar-tas.

On je dodao da je dogovoren nacrt dnevnog reda - deeskalaacija, razoružavanje ilegalnih naoružanih grupa, ustavna reforma i izbori.

"Upravo su to pitanja o kojima ćemo razgovarati", istakao je Lavrov. Prema njegovim rečima, Moskva je spremna za ženevski sastanak, ali ako se upotrebi sila na jugoistoku Ukrajine, to će umanjiti šanse za održavanje sastanka.

U četvrtak, 17. aprila, u Ženevi bi trebalo da se sastanu predstavnici Ukrajine, Rusije, SAD i EU, radi razgovora o rešavanju ukrajinske krize.

2024 © - Vesti online