Utorak 15.04.2014.
12:06
mozzartsport.com, Sportski žurnal

Raste tenzija u srpskom fudbalu, političari prete sudijama!

 Prvi čovek Surdulice Novica Tončev je prijavljen da je vršio pritisak na sudije
 

Takvom ambijentu prošlog vikenda su podlegli čelnici niškog Radničkog i Radnika iz Surdulice, Darko Bulatović i Novica Tončev. Njih dvojica su propisno izvređali sudije, a prema pisanju "Sportskog žurnala" bilo je tu i ozbiljnih pretnji, kao i pozivanja na političke funkcije koje obojica imaju.


Uznemirujuće vesti iz Lučana, gde je Mladost dočekala Radnik i iz srca Pomoravlja, sa derbija istočnog regiona Jagodina - Radnički, najbolji su signal u kakvim uslovima rade i sa čime se sve suočavaju sudije u Srbiji. Sa oba terena je stigla vest istovetnog sadržaja - službena lica su prijavila predstavnike niškog i surduličkog kluba.


Sudeći prema službenoj belešci, Tončev je u poluvremenu utakmice u Lučanima sačekao glavnog arbitra Gorana Labusa i njegove pomoćnike na ulasku u tunel i javno ih pitao "znaju li oni ko je on". U zapaljivom monologu je sam i dao odgovor, pominjući političku funkciju (prvi čovek Opštine Surdulica) i preteći da će povući ekipu sa terena ukoliko mu se suđenje ne dopadne. Labus i njegovi pomoćnici sve su to uredno evidentirali u zapisniku.


Predsednik Radničkog iz Niša Darko Bulatović je zvanično suspendovan, ali je i on koristio pogodnosti tunela kako bi se sukobio sa deliocima pravde. Njega je prijavio "mahač" iz Jagodine, Dejan Miletić, navodeći da mu je takođe prećeneo. U svom izveštaju Miletić je napisao i da mu se Bulatović obratio sledećim rečima: "Sram te bilo, dabogda se tvojoj deci desilo ono što ti želiš Radničkom".

2024 © - Vesti online