Utorak 15.04.2014.
09:52
D. Dušanić - Vesti

Saša Popović: Željko i ja nismo u svađi!

Grand je viza za uspeh: Saša Popović
 

- Rekao bih da 95 posto pevača na estradi ne može da uspe bez Granda. Ima pojedinaca kojima to i pođe za rukom, a najbolji primer za to je Boban Rajović. On nije bio ni u Grandovom, ni u Pinkovom jatu, a imao je veliki hit "Usne boje vina" - kaže Popović.

Zdrava konkurencija

- Od tog nekog uslovnog sukoba između Pinka i Granda najveću korist imaće televizijski gledaoci. Ovo što smo mi pokrenuli, samo je iniciralo Željka da napravi sopstvene velike i lepe emisije. I mi ćemo se truditi da dižemo nivo naših. Ovo će biti zdrava konkurencija, ali neće nam biti lako da imamo jedan drugog za protivnika.

Mnogi smatraju da je Milan Stanković pukao od kako je napustio Grand i da mu nema povratka na stare pozicije. Da li ste se sretali sa njim?
- Onog trenutka kad je izašao iz naše kuće, nestalo je te publike. Da je ostao u Grandu, mislim da bi daleko dogurao. Nisam ga u poslednje dve godine sreo, ali mu želim zaista sreću u daljem radu.


Šta biste mu rekli kada bi sutra pitao može li da se vrati u Grand?
- Nema razloga da mu ne pružim novu šansu, jer kod nas nikada nije bilo zabranjenih, tako da bih i Milanu rekao "da".


Da li na predstojećem Pink mjuzik festivalu među takmičarima nema nijednog pevača iz vaše kuće jer ste im vi zabranili ili zato što nisu tamo poželjni?
- Pinkova selektivna komisija je odlučivala ko će se pojaviti među učesnicima festivala i to je njihova odluka u koju ja nemam uvid, niti pravo da se mešam. Nekoliko naših pevača me je pitalo mogu li da se prijave i ja sam im dao zeleno svetlo. Iskren da budem, veoma malo je bilo zainteresovanih za Pinkovo takmičenje, jer svi jedva čekaju Grandov festival, koji će se održati na jesen.
 

Nema crnih lista

- Grand će uskoro pokrenuti i pop produkciju, mada je teško odrediti ko je danas zabavnjak a ko narodnjak. Dogovor između Mitrovića i mene je da, bez obzira na to da li ćemo ostati zajedno ili ne, ne otimamo pevače jedni drugima. U Pinkovim emisijama, poput nove Bravo šou, siguran sam, na sceni će se promovisati i Grandovi pevači, biće tu Rada Manojlović, Darko Lazić, Lepa Brena. A takođe i u našim emisijama, kako na Grand televiziji, tako i u onima na nacionalnoj frekvenciji, gostovaće pevači Siti rekordsa, kao i glumci, sportisti, političari i ljudi iz javnog života. U Grandu nema crnih lista i zabranjenih gostiju.

A na kojoj televiziji će se prenositi vaš festival, pošto ste se razišli sa Pinkom?
- To se još ne zna, ali sigurno na nekoj sa nacionalnom frekvencijom. Možda i na ružičastoj. Samo da objasnim neke stvari oko tog našeg fatalnog razlaza i navodnog Mitrovićevog i mog sukoba, zbog koga se digla medijska prašina. Željko i ja nismo u svađi! Imamo korektne odnose, čujemo se svaki drugi dan i normalno komuniciramo. Zna se da je Grand krenuo u realizaciju sopstvenog TV kanala, i on je trebalo da bude u Pinkovom paketu.

- Dva dana pre nego što je trebalo da potpišemo ugovor sa Mitrovićem, dobili smo ponudu od SBB-a, koju zaista nismo mogli da odbijemo. Jedini razlog je što to finansijski Željko sigurno ne bi mogao da isprati. Prodali smo im 51 odsto Granda i dali su nam mogućnost da se maksimalno razvijamo. Potpisali smo ugovor o tajnosti, tako da ne možemo reći o kojoj sumi je reč. Tu ponudu, verujte, ne bi ni Mitrović odbio!

- Emisije naše produkcije Pink će nastaviti da emituje do septembra. Posle ćemo videti šta će se dogoditi, možda će ih emitovati Prva, RTS, ko zna može da se pojavi i nova ili pak kupimo neku televiziju. A, možda i ostanemo na Pinku. Kako bilo, Mitrović i ja ćemo uvek imati korektnu saradnju i normalne odnose, jer nikada nismo imali većih problema, mada je bilo trzavica, za koje smo uvek pronalazili rešenja.

2024 © - Vesti online