Ponedeljak 14.04.2014.
11:35
Telegraf, Kurir

Radulović: Došao sam da umrem u Srbiji

Slobodan Radulović sa aerodroma pravo u zatvorsku bolnicu
 

Kako pišu beogradski mediji, Radulovića je dugo mučila nostalgija. Osam godina je proveo van zemlje, a kada se teško razboleo, to osećanje se pojačalo. Pregovori o njegovoj predaji bili su teški, trajali su nekoliko meseci, a momenat koji je bio presudan, bilo je Radulovićevo saznanje da mu je osttalo još malo vremena. Preko advokata je preneo poruku, da kada je već takva situacija, želi da dođe i umre u Srbiji.

Kako se moglo čuti, Radulović ne želi da počiva počiva u svetu i hoće da zna gde mu je grob, želi dostojanstvenu smrt. Takođe, Radulović ne želi da premine, a da pravosnažnim organima ne kaže sve što zna.

Kako se pominjalo tokom jučerašnjeg dana on će najverovartnije dobiti status svedoka - saradnika u slučaju privatizacije "C marketa".

Bivši direktor "C marketa" bio je u bekstvu od pokretanja postupka protiv grupe poznate kao Stečajna mafija u aprilu 2006. godine i za njim je bila raspisana međunarodna poternica i određen pritvor. On se teretio za proneveru 30 miliona evra.

Posle višegodišnjeg suđenja Specijalni sud izrekao je presudu Stečajnoj mafiji kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora. Zbog opasnosti od bekstva, krivično vanpretresno veće Specijalnog suda juče je donelo odluku da Radulović ostaje u pritvoru.

Pročitajte još:

* Steže se obruč oko Koštunice

* "Radulović ima pravo da se brani lažima"

* Slobodanu Raduloviću određen pritvor

2024 © - Vesti online