Ponedeljak 14.04.2014.
12:01
Z. Marjanović - Vesti - Foto: Z. Marjanović

Moliću se Bogu za vaše zdravlje!

Borka Dražević

Među onima koji i te kako doprinose da čamotinja starosti bude bar donekle podnošljivija nekome u otadžbini jeste i čitateljka "Vesti" koja se potpisuje kao "Usamljena baka iz Liverpula". Ovog puta, kao i nekoliko puta ranije uoči Vaskrsa, poslala je 150 dolara usamljenoj starici Borki Drežević iz takovskog sela Drenova.

Dar u pravo vreme i, kako kaže Borka, kao da joj je od samog Svevišnjeg poslat. Svaku pošiljku i reč od naših ljudi iz sveta, a bilo ih je do sada nebrojano, među kojima i nekoliko od donatorke iz daleke Australije, Borka Dražević, jedini potomak narodnog heroja Dragomira Draževića, koja živi samotno i krajnje sirotinjski, zalije suzama punim zahvalnosti.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Plačem, jer sve lepo što nam se dogodilo proteklih nekoliko godina bila su pisma iz daleka i novac koji nas je održavao u životu. Nažalost, Jovan i Čedina su usnuli u Gospodu, a ja sam postala još usamljenija i bolesna. Osim lekova koje ću kupiti od novca koji mi je poslala ta dobra žena, pripremiću i bogatiju trpezu za Vaskrs. Naravno, pomoliću se Bogu za sve koji misle i na one kojima život, kao meni, nije bio naklonjen. Želim im svu sreću ovog sveta i neka u zdravlju i miru obeleže ovaj veliki i radosni praznik, ma gde bili - poručuje Borka Dražević.
 

Ganuta pismom

- Možda su ove suze najbolji dokaz osećanja koja se probude u čoveku kad mu neko uputi reči satkane iz srca i duše, poput pisma usamljene gospođe iz Australije. Ali i svih drugih koji su se nama Draževićima našli kada nam je bilo najteže i kada nismo imali ni koru hleba u kući, a o lekovima i da ne govorim - kazala je baka Borka.

2024 © - Vesti online