Ponedeljak 14.04.2014.
07:47
D. Dekić - Vesti

Steže se obruč oko Koštunice

Ostaje u pritvoru: Slobodan Radulović konačno se predao posle višegodišnjeg bekstva
 

Ove momente osvežio je pravni zastupnik uhapšenog Marko Kljajević, koji u prilog tvrdnji da je njegov klijent "žrtva montiranog procesa" ističe veze biznismena Miroslava Miškovića i Milana Beka sa Koštuničinom vladom koja je finansirala protivnike referenduma u milionskim sumama. Radulović je još 2011. u otvorenom pismu tada predsedniku Srbije Borisu Tadiću naveo da je uoči majskog referenduma, pet miliona evra od novca za prodaju C marketa otišlo opoziciji.

- Neophodno je istražiti finansiranje crnogorskih partija i lidera stranaka kao što su Nebojša Medojević i Andrija Mandić od strane Miškovića i Beka - naveo je tada Radulović.
 

Medojević: Radulović je ucenjen!

Nebojša Medojević

Nebojša Medojević ne isključuje mogućnost da je Slobodan Radulović ucenjen da takve neistine iznosi ili, kako kaže, tim optužbama na račun crnogorskih političara dobije nekakve poene kod tužioca.


- Ja se 12 godina nudim svima koji su bili na vlasti u Srbiji, i jednoj te istoj Đukanovićevoj u Podgorici koja za sve to vreme vlada da iznesu dokaze protiv mene, ali očito ih nema jer niko to nije učinio, već se samo izbacuju stare priče za nove potrebe - kazao je Medojević i dodao da su iznova iznete laži u funkciji prljave kampanje bezbednosnih službi Crne Gore i njihovih ekspozitura u Srbiji.

Te optužbe izričito demantuje u izjavi za "Vesti" Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević koji objašnjava da je lako proverljivo da 2006. u vreme referenduma nije ni imao stranku. Ukazuje i da je najopasniji protivnik tamošnjem premijeru Milu Đukanoviću, pa se na njega i opoziciju u Crnoj Gori, godinama iz straha "udara" svim sredstvima.
 

Zbog presude u pritvoru

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je da se bivšem direktoru C marketa odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i petogodišnje zatvorske kazne na koju je osuđen. Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je podsetivši da je Radulović osuđen na pet godina zbog primanja mita u aferi "stečajna mafija" rekao da se Radulović u prvom iskazu izjasnio samo o pritvoru, a ne o krivičnom delu.

- Đukanović me je uoči referenduma optuživao da ne učestvujem u kampanji za osamostaljenje Crne Gore, a sada ispade da sam Koštuničin plaćenik u kampanji. To je potpuna konfuzija. Teško je komentarisati čoveka s poternice i njegove tvrdnje jer po zakonu kriminalci mogu i da lažu kako bi izdejstvovali povoljniji tretman u postupku, naročito za korupciju, jer su za takva dela sigurno bili povezani s državnim strukturama - kaže Medojević.


O finansiranju opozicije ništa ne zna Zoran Šami koji je uoči referenduma bio predsednik parlamenta Državne zajednice SCG.


- Jesam bio visoko kotiran u državnoj zajednici, ali nemam pojma ko je šta radio i da li je neko pravio bilo kakve mućke - kazao je za "Vesti" Šami koji je funkcioner Koštuničinog DSS-a.


Da Marko Kljajević, koji je bio predsednik sudskog veća na suđenju za ubistvo premijera Zorana Đinđića, insinuira u još jednoj priči na Koštunicu videlo se krajem prošlog meseca kada je tražio da se formira komisija koja bi istražila pozadinu Đinđićevog ubistva.
 

Radulović rešio: Predaće se i svedočiti protiv Miškovića

- Određene političke snage, koje su imale i te kako upliva na ovu političku opstrukcju, nisu prešle cenzus na izborima i otišle su s političke scene - kazao je i zapitao da li je hapšenje njegovog brata Gorana kao predsednika Trgovinskog suda u vreme Koštuničine vlasti "montirani krivični proces jer je Goran Kljajević oslobođen optužbi".

2024 © - Vesti online