Nedelja 13.04.2014.
21:33
Beta

FK Novi Pazar: Pokušaćemo da utvrdimo krivce!

 

"Pokušaćemo da utvrdimo ko su ljudi među pristalicama našeg kluba, koji sebe nazivaju navijačima Novog Pazara i koji su, verovatno, insinuirani iz raznih nesportskih razloga, kao i da li su namerno izazvali incidente", navodi se u saopštenju novopazarskog superligaša.

Napredak je savladao Novi Pazar sa 2:1, a utakmicu su obeležila dva incidenta na tribini gde su se nalazili gostujući navijači.

"Očigledno nekima ne odgovara uspeh našeg kluba, pošto se incidenti prave pri rezultatu 0:1 za Novi Pazar, kao i u završnici meča kada se lomio rezultat", piše u saopštenju.

Rukovodstvo kluba ističe da je na organima koji su zaduženi za organizaciju i bezbednost meča da utvrde da li je bilo prekoračenja ovlašćenja, kao i da se pronađu i procesuiraju vinovnici ovih incidenata. Predstavnici kluba imali su dogovor sa navijačima o fer i sportskom navijanju, ali to nije bilo dovoljno. Čak je i predsednik kluba Nedžad Dragolovčanin pokušao lično na poluvremenu da smiri strasti i podseti na dogovor.

"Ishod svega je da je prilikom pražnjena dela tribine, gde su bili smešteni naši navijači, došlo do obračuna između njih, policije i redara, prilikom kojih je povređeno više lica", navodi se u saopštenju.

Čelnici Novog Pazara su naveli i da će domaćinu nadoknaditi materijalnu štetu.

2024 © - Vesti online