Subota 12.04.2014.
16:50
Fonet

"Tadić je osnovao SNS"

Zoran Živković ošto kritikobao Tadića i Vučića 

- Time se potvrdilo da je Tadić jedan od odsnivača SNS, jer je te 2007. dao puno (ne)pravne i druge pomoći SNS, a da se sada očigledno vraćaju dugovi i nastavlja plodna saradnja, koja će rezultirati da Vučić bude jedan od osnivača NDS, kad ona bude osnovana" zaključio je Živković.

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da se sad može zaključiti da će Aleksandar Vučić biti osnivač Nove demokratske stranke, kad ona bude registrovana i dodao da su prodemokratske snage u Srbiji na izborima doživele katastrofalan poraz, jer će u parlamentu opozicija biti tek 20 ljudi.

Kad se konstituiše Skupština Srbije, pitanje je da li će 20 ljudi biti u opoziciji. To nikad nije bilo, 1991. je u prvom parlamentu bilo više opozicije, čak i u vreme najvećeg terora autokratske vlasti u Srbiji bilo je više od 20, što nije ni 10 odsto parlamenta, rekao je Živković na 3. Redovnoj konferenciji Nove, godinu dana od njenog osnivanja.

On je predstavljajući izveštaj o radu stranke naveo da je jedan od razloga tome, osim posledica loše vlasti.

Prema njegovoj oceni, od svega što je posao vlade SNS i Aleksandar Vučić prave - kampanju.

Živković predviđa da će uskoro biti pokrajinski izbori, potom lokalni, a onda i predsednički.

- Zbog toga što je Vučić ocenio da u kampanji u uslovima gde samo on može da diktira ko će biti njegova opozicija, ko će kad biti priveden, hapšen, ocrnjen, njemu to odgovara i on će iz kampanje u kampanju naredne dve godine, za novi mandat, novi opštenacionalni konsenzus, kao opravdanje štoje nesposoban da uradi bilo šta", izjavio je Živković.

2024 © - Vesti online