Nedelja 13.04.2014.
08:00
Blic

Pronađite omiljene pesme: Aplikacije za prepoznavanje muzike

Više nema nagađanja koja je to pesma....Aplikacija vam daje brz odgovor
 

Svako je bar čuo za Shazam ili SoundHound, koji važe za vodeće aplikacije kada je pronalaženje muzike u pitanju. Rade na jednostavan način. Dok ide pesma uključite aplikaciju, ona snima zvuk, putem interneta pretražuje bazu i posle par sekundi vam daje informaciju o pesmi i izođaču. One naprednije daju i dodatne podatke, poput turneje, albuma...

Shazam
Toliko je postala popularna da je čak i sama reč postala glagol (šazamovao sam, šazamuj...). Po mnogima najpopularnija i najbolja za pronalaženje pesama. Od informacija nudi datume turneje, Jutjub video, biografiju i diskografiju traženog izvođača.
OS - iOS, Android, Windows Phone, Blackberry

SoundHound
Drugi najpopularniji program za prepoznavanje pesama baziran je prvenstveno na prepoznavanju pesama putem pevanja ili čak zviždanju melodije. Takođe, može se pustiti kratak preview pesme ili odmah kupiti preko Amazona ili 7Digitala, a u njega su integrisane društvene mreže poput Fejsbuka i Tvitera.
OS - iOS, Android

TrackID
Kompanija Sony je svoje pametne telefone opremila ovom aplikacijom, a ona je takođe dostupna preko Gugl Pleja. Veoma jednostavna sa minimalističkim interfejsom i solidnom bazom. Može se povezati sa Fejsbuk nalogom, dok od informacija i opcija nudi pretragu na jutjubu.
OS - Android

2024 © - Vesti online