Subota 12.04.2014.
13:40
Beta

Vučić je preuzeo program LDP-a

Vreme je ... Ponovo za Čedomira Jovanovića: Ne odstupa sa čela stranke 

Govoreći o političkoj situaciji u Srbiji, Jovanović je rekao da je budući premijer i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić preuzeo program LDP.

- Mi smo pisali program Vučićeve vlade, li nemamo priliku da ga sprovedemo i jasno je da ga Vučić neće moći sprovesti sa Tadićem i Dačićem- rekao je Jovanović.

On je rekao i da je Vučić želeo apsolutnu vlast i da danas pravi vladu sa onima koji su uništili Srbiju. 

- Nisam čovek koji podnosi ostavke, to od mene nemojte očekivati. Želim da radim posao kome sam posvetio ceo život, što znači rad na novom programu LDP koji će biti utemeljen na realnosti i dijalogu sa svetom oko nas- poručio je Jovanović na sednici Glavnog odbora LDP.

Jovanović je rekao da članovima stranke pruža priliku da za najmanje 30 dana izabere novo rukovodstvo, ali je ponovio da želi da ostane da radi posao kome je posvetio život.

- Predsednik stranke ne može da ostavi stranku, možda nam brod pušta vodu sa svih strana, udarili smo u hrid, ali onda moramo da ga dovedemo u mirnu luku - rekao je Jovanović na sednici Glavnog odbora na čijem su dnevnom redu predlozi za sazivanje stranačke skupštine za 18. maj i održavanje neposrednih izbora za predsednika stranke.

Kako je rekao na sednicu Glavnog odbora stranke došao je kako bi se sa članovima tog tela dogovorio kako da se zaustavi slabljenje stranke.

- Došao sam sa vama da se dogovorim kako ćemo da zaustavimo taj slobodan pad u kome se nalazimo-  istakao je Jovanović i dodao da LDP mora da pronađe nov način delovanja u situaciji kada je ostao izvan parlamenta i da pred građane izađe sa jasnim programom.

- Niste vi odgovorni za 16. mart. To je moja odgovornost i ja sa tim teretom mogu da živim", rekao je Jovanović i istakao da je LDP potreban Srbiji koja se nalazi u velikoj krizi.

2024 © - Vesti online